Slafkovský je najlepší hráč draftu, píše expert renomovaného webu

Útočník Juraj Slafkovský v seniorskom drese Slovenska.
Útočník Juraj Slafkovský v seniorskom drese Slovenska. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|31. máj 2022 o 14:50

V prvých troch kolách by mohli byť vybratí až piati Slováci.

NEW YORK. Corey Pronman z renomovaného webu The Athletic umiestnil Juraja Slafkovského na prvé miesto medzi najväčšími talentami pred draftom 2022.

Vytvoril zoznam 127 mien, medzi ktoré sa zmestili piati Slováci. O voľbe jednotky medzi Slafkovským a jeho konkurentom Shaneom Wrightom píše, že je tak tesná, že váhal, či si nehodí mincou.

Pronman do svojho rebríčka umiestnil troch Slovákov do prvého kola, jedného do druhého a jedného do tretieho.

K niektorým hráčom pridal aj porovnanie, ktoré našiel medzi súčasnými či bývalými hráčmi NHL.

Slafkovský zvíťazil, lebo je atraktívny

Juraj Slafkovský vyhral tesný súboj pred Wrightom v jeho rebríčku preto, lebo "ponúka atraktívnejší balíček". Naproti nemu je kanadský center, ktorý je pravdepodobne budúcou jednotkou draftu, istejšia voľba.

Osemnásťročný košický rodák zaujal predovšetkým na medzinárodnej scéne. Pozornosť na seba strhol najmä počas olympijských hier, k bronzu prispel levím podielom a právom získal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča turnaja.

Pronman o ňom píše: "Slafkovský v sebe má všetko, čo hľadáte v elitnom útočníkovi. Je veľký krídelník, ktorý dokáže prekonávať súperov šikovnosťou a rýchlosťou. Unikátne kontroluje puk a dokáže ho dostať cez nohy či hokejky protihráčov."

Expert na mladých hráčov prirovnal Slafkovského k Rickovi Nashovi, ktorý má dnes vyradený dres v Columbuse Blue Jackets.

V hodnotení napísal, že by už dnes bol v NHL nadpriemerom v kontrole puku a streľbe.

Nemec za Jiříčkom

Pomyselný súboj českého a slovenského obrancu zvíťazil v Pronmanovom rebríčku David Jiříček. Toho dal na štvrtú pozíciu, kým Šimona Nemca na piatu.

"Jeho hra s pukom je skvelá. Je vysoko inteligentný, vďaka čomu dokáže zvládnuť aj zložité veci. Nemec dokáže hrať pod tlakom a skvelo prihráva do úniku. Ukazuje aj individuálne schopnosti, ktoré mu v kombinácii s dobrou rýchlosťou umožňujú byť nebezpečný v prechode do útoku," myslí si Pronman.

Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022.
Šimon Nemec v zápase Slovensko - Kanada na MS v hokeji 2022. (Autor: TASR)

V zadákovi Nitry vidí budúceho obrancu do prvého páru v NHL. Podobá sa mu na MacKenzieho Weegara, podľa mnohých podceňovaného beka Floridy.

Na úplný záver prvého kola, teda na 32. miesto, umiestnil Filipa Mešára. Definuje ho ako hráča, ktorého hra je založená na rýchlosti a nasadení. Prirovnal ho k Alexandrovi Barabanovi zo San Jose Sharks.

Na 62. miesto zaradil Adama Sýkoru a na 92. priečku Serváca Petrovského.

Z Čechov sa do rebríčka okrem Jiříčka dostali Jiří Kulich (17. miesto), Tomáš Hamara (54. miesto) a Matyáš Šapovaliv (66. miesto).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský je najlepší hráč draftu, píše expert renomovaného webu