Vzor má v českom víťazovi Stanley Cupu. Pekarčík má z rozhovorov so skautmi zimomriavky

Vidím ich vynikajúco, povedal o svojich šanciach na draft.

0
Juraj Pekarčík.
Juraj Pekarčík. (Autor: Puckfans/Andreas Robanser)

Útočník Juraj Pekarčík patrí k vôbec najmladším talentom pre draft 2023. Ak by sa narodil o štyri dni neskôr, na draft by mohol ísť až o rok.

Hokejový svet zaujal na MS do 18 rokov, kde bol po Dvorskom najproduktívnejší Slovák. Na jeho výkony zareagovali aj skauti, ktorí ho v rebríčkoch začali posúvať stále vyššie.

„Nesústredím sa na to, riešim hlavne letnú prípravu, nech som pripravený na sezónu a nech vystrelím ešte viac,“ vraví ambiciózny Pekarčík.

Rodák z Oravy sa inšpiruje útočníkom New Jersey Ondřejom Palátom a jeho snom je zlato z MS.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2023

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2023 a v nej vyše 100 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Samuela Honzeka a Adama Gajana, profil Dalibora Dvorského, 18 rozhovorov, preddraftové rebríčky a mnoho ďalšieho. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

E-knihu k dispozícii na stiahnutie nájdete na konci článku.

Hokejovú verejnosť ste zaujali na MS do 18 rokov, mali ste 10 bodov v siedmich zápasoch. Ako sa vám tam hralo?

Hralo sa tam výborne, veľká vďaka patrí chalanom, s ktorými som tam hral. Moje aj tímové výkony hodnotím výborne. Škoda, že to tretie miesto nám o trošku ušlo. Nevadí, každý si odniesol niečo do svojej kariéry.

Počas sezóny ste hrali hlavne za A-tím Nitry, aká to bola skúsenosť?

Bola to výborná skúsenosť. Už rok predtým som mal päť štartov, ale tento rok to bolo na väčší úväzok. Dosť som sa od starších chalanov naučil, ako mám pracovať na ľade, čo zlepšiť. Hodnotím to pozitívne, získal som veľa skúseností.

Bolo to náročné hrať viac-menej celý rok medzi mužmi?

Určite áno. Trvalo to adaptovať sa na mužský hokej, je to rýchlejšie, predsa len, je to najvyššia slovenská súťaž. Časom sa to zlepšovalo.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

Čo vás to naučilo?

Naučilo ma to väčšej disciplíne, robiť veci zodpovednejšie, stáť si za svojim slovom. Takže niečo do života a niečo aj hokejovo.

Pochádzate z Trstenej na Orave, ako sa vám tam hokejovo vyrastalo?


Samuel Grega pochádza z liptovskej dediny Hybe. Študuje žurnalistiku v Anglicku. Zo športov najradšej sleduje hokej, hlavne NHL, kde ho okrem samotných zápasov fascinujú aj pokročilé štatistiky. V Sportnete je súčasťou blogu Oh My Hockey, kde píše o najlepšej hokejovej lige sveta. Rád číta, moderuje, rekreačne športuje a hrá na hudobných nástrojoch.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Príbehy hokejových nádejí»Vzor má v českom víťazovi Stanley Cupu. Pekarčík má z rozhovorov so skautmi zimomriavky