Útočník NHL Johnny Gaudreau tragicky zahynul pri autonehode

Johnny Gaudreau v drese Columbusu
Johnny Gaudreau v drese Columbusu (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|30. aug 2024 o 13:40

Zostala po ňom manželka a dve deti.

SALEM. Hokejový útočník Johnny Gaudreau a jeho brat Matthew tragicky zahynuli pri autonehode neďaleko ich rodného mesta Salem v štáte New Jersey. Informáciu oficiálne potvrdil klub Columbus Blue Jackets.

O pol deviatej večer tamojšieho času boli obaja na bicykli, keď ich zrazilo auto. Vodič auta zostal na mieste nehody. Šoféroval pod vplyvom alkoholu.

Útočník Columbusu Blue Jackets mal 31 rokov. V NHL odohral 10 sezón, väčšinu ako hráč Calgary Flames. V 763 zápasoch zaznamenal 743 (243+500) bodov.

Zostala po ňom manželka Meredith, dvojročná dcéra Noa Harper a polročný syn Johnny Edward.

"Columbus Blue Jackets je šokovaný a zdrvený touto nepredstaviteľnou tragédiou. Johnny bol nielen skvelý hokejista, ale predovšetkým milujúci manžel, otec, syn, brat a priateľ. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho manželke Meredith, jeho deťom Noe a Johnnymu, jeho rodičom, ich rodine a priateľom. V tejto chvíli prosíme o modlitby za rodinu Gaudreauovcov a o rešpektovanie ich súkromia počas smútku," uviedol zámorský tím v oficiálnom vyhlásení.

S reprezentáciou USA získal zlatú medailu na juniorských majstrovstvách sveta v roku 2013. V národnom tíme sa predstavil na piatich MS a pred šiestimi rokmi sa s mužstvom tešil z bronzu na turnaji v Dánsku.

Predstavil sa aj na uplynulom šampionáte v Česku, odohral všetkých osem zápasov a mal bilanciu 3+8.

"Komunita NHL je šokovaná a zarmútená tragickým úmrtím Johnnyho Gaudreaua a jeho brata Matthewa. Hoci Johnnyho nákazlivý duch pre hru a úžasné schopnosti na ľade mu vyniesli prezývku 'Johnny Hockey', bol viac než len oslnivý hokejista.

Bol to milujúci otec a milovaný manžel, syn, brat a spoluhráč, ktorý si obľúbil každého človeka," vyhlásil komisár NHL Gary Bettman podľa portálu tsn.ca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Útočník NHL Johnny Gaudreau tragicky zahynul pri autonehode