Darček dostali dva dni pred Vianocami. Liptákov spasil Jesus

Jesus, obranca Hkm 32 Liptovský Mikuláš.
Jesus, obranca Hkm 32 Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR)
SITA|23. dec 2020 o 15:15

Vyhrali druhý zápas v extraligovej sezóne.

BRATISLAVA. Z ôsmich bodov, ktoré vybojovali hokejisti Liptovského Mikuláša v aktuálnej sezóne Tipos extraligy, získali presne polovicu proti hráčom Banskej Bystrice.

Po prehre 3:4 po predĺžení už na druhý pokus pod Urpínom bodovali naplno, keď zvíťazili 6:4. Po triumfe v maďarskom Miškovci si tak pripísali už druhú výhru v decembri a zároveň v celej sezóne.

Prvá prehra nového trénera

Bystričania viedli v súboji posledného s predposledným tímom tabuľky vo svojom prechodnom domácom prostredí vo Zvolene už po deviatich minútach 3:1, ale nestačilo im to.

Po dvoch víťazstvách prišla prvá prehra pod vedením nového trénera Miroslava Chudého.

"Mali sme o výsledku rozhodnúť, keď sme viedli 3:1 a postrážiť si to. Nepridali sme však štvrtý gól a darovali súperovi zásah na 3:2. Polovica druhej tretiny bola z našej strany zlá. Až potom sa to začalo trošku zlepšovať.

Súper nás však trestal. Tretia tretina bola z našej strany akoby bez kyslíka. Inkasovali sme ďalší gól a potom sme už nemali sily na obrat. Ťahali sme nohy, nedokázali sme stupňovať tempo," vyhlásil tréner HC '05 Banská Bystrica Miroslav Chudý na klubovom webe.

Jesus to má v mene

"Už v predchádzajúcich zápasoch sme ukázali, že sa zlepšujeme a teraz sa to odrazilo aj na výsledku," komentoval tréner posledného Liptovského Mikuláša Milan Jančuška.

Víťazný gól jeho zverencov strelil v 49. minúte pohotovým bekhendom iba 18-ročný kanadský obranca s príznačným priezviskom David Jesus (po anglicky: Ježiš). Stalo sa tak v zápase hranom dva dni pred Vianocami.

"Má to v mene a asi v neho aj verí. A my sme šťastní, že máme tri body. Teraz si dáme krátku pauzu a stretneme sa asi až po Vianociach," vravel pre Rádio Slovensko kapitán hostí Rudolf Huna, ktorý si pripísal gól aj asistenciu.

Vracajú sa domov

Liptáci majú na poslednom mieste tabuľky na konte iba päť bodov, keďže tri body im už dávnejšie odrátalo vedenie súťaže. Banská Bystrica je jedenásta s 22 bodmi.

Hráči Liptovského hrali pre rekonštrukciu zimného štadióna až doteraz svoje zápasy mimo domáceho ľadu. Provizóriu je už koniec a 28. decembra vykorčuľujú na zrekonštruovanom zimnom štadióne v Liptove proti hokejistom Detvy.

"Konečne nás čaká domáci zápas a verím, že to aj využijeme," doplnil Rudolf Huna.

Už predzápasové rozkorčuľovanie pred súbojom s Banskou Bystricou Liptáci absolvovali na hlavnej ploche zimného štadióna v Liptovskom Mikuláši.

"Ľadová plocha, ako aj celkové príslušenstvo vrátane mantinelov a plexiskiel, boxu časomeračov a trestných lavíc prešlo rekonštrukciou a modernizáciou," informoval klubový web MHK 32 Liptovský Mikuláš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Darček dostali dva dni pred Vianocami. Liptákov spasil Jesus