Správa, ktorá počas play-off nepoteší. Tréner Wojnar končí v Spišskej Novej Vsi

Tréner hokejistov Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar.
Tréner hokejistov Spišskej Novej Vsi Vlastimil Wojnar. (Autor: TASR)
SITA|20. mar 2024 o 16:19

Pôsobiť bude v Česku.

BRATISLAVA. Český hokejový tréner Vlastimil Wojnar povedie mužstvo účastníka slovenskej extraligy zo Spišskej Novej Vsi už len do konca aktuálnej sezóny 2023/2024.

Ako referuje web iDnes.cz s odvolaním sa na JOJ Šport, štyridsaťšesťročný kouč bude od nasledujúceho ročníka šéfom striedačky v HC Vítkovice.

„Prestup do Vítkovíc sa rodil po prvej repretenzačnej pauze. Vítkovice boli v kríze, ja som dostal ponuku. Hľadali, oslovili niekoľko trénerov, medzi nimi som bol aj ja. Vtedy som ich s vďakou odmietol.

Boli sme tu v lige prví, nechcel som odchádzať od rozrobenej práce, bolo by to nefér,“ povedal pre JOJ Šport tréner, ktorý momentálne s tímom Spišskej Novej Vsi bojuje vo štvrťfinále play-off najvyššej slovenskej súťaže.

VIDEO: Vyjadrenie Vlastimila Wojnara

Definitívne „áno“ povedal Vítkoviciam na začiatku roka. „Po Novom roku, keď sa tvoria realizačné tímy, ma Vítkovice oslovili znova a to už som kývol.

Už len z toho dôvodu, že to mám tridsať minút od domu, kde bývam. Bude to návrat po troch rokoch a celkom sa už teším,“ priznal rodák z Českého Těšína, ktorý v minulosti pracoval predovšetkým pri mládeži v Třinci.

Skúsenosti má však nielen zo slovenskej extraligy. Dve sezóny strávil v chorvátskom Záhrebe a tamojšiu reprezentáciu viedol v olympijskej kvalifikácii.

Pavúk play-off Tipos extraligy

(Autor: Sportnet)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Správa, ktorá počas play-off nepoteší. Tréner Wojnar končí v Spišskej Novej Vsi