Vzdali sa ho aj v NHL. Na Slovensko mieri hráč, ktorého odsúdili za znásilnenie

Topi Rönni
Topi Rönni (Autor: REUTERS)
TASR|6. jún 2024 o 09:11

Trestný čin spáchal v neplnoletom veku.

MICHALOVCE. Účastník hokejovej Tipos extraligy Dukla Michalovce predstavil ďalšie posily do novej sezóny.

V klube budú v ročníku 2024/2025 pôsobiť lotyšský útočník Renars Krastenbergs, fínsky center Topi Rönni, český obranca Ondrej Slováček a francúzsky brankár Julian Junca.

Junca bol v kádri Francúzska aj na uplynulých MS v Česku. V minulej sezóne pôsobil v zámorskej ECHL v tíme Tulsa Oilers a dva zápasy odchytal aj v AHL za Chicago Wolves.

Slováček hral uplynulé dve sezóny v Kladne, predtým hral Českých Budějoviciach a vo fínskom tíme Lukko Rauma.

Dvadsaťročný fínsky mládežnícky reprezentant Rönni je odchovanec Tappary Tampere, v roku 2022 ho v 2. kole draftovalo Calgary.

Vlani ho však vo Fínsku odsúdili za znásilnenie, ku ktorému došlo, keď bol neplnoletý. Od súdu v Helsinkách dostal ročný podmienečný trest odňatia slobody.

"Samozrejme si sme vedomí, že Topi pred niekoľkými rokmi urobil chybu, za ktorú bol potrestaný. Náš klub sa mu rozhodol podať pomocnú ruku.

Dať mu druhú šancu, ktorú dúfame využije a dokáže svoje hokejové kvality," uviedol športový manažér Dukly Marek Mašlonka.

"Topi bol momentálne voľný. Šanca získať takého mladého hráča, ktorého si pred dvoma rokmi vybrali v drafte NHL v druhom kole, sa neobjaví každý deň. Som rád, že bude v našom tíme," povedal tréner Tomek Valtonen.

Dvadsaťpäťročný Krastenbergs nastupoval na MS v Česku v prvej päťke spolu s Kasparsom Daugavinšom. Na OH v Pekingu bol najproduktívnejší hráč lotyšskej reprezentácie.

"Od Renarsa máme veľké očakávania. Veríme, že u nás potvrdí rolu strelca a spoločne s Kasparsom vytvoria silnú dvojicu.

Renars počul o Michalovciach od svojich spoluhráčov z reprezentácie iba tie najlepšie referencie a o to ľahšie bolo jeho rozhodovanie upísať sa nášmu klubu," dodal Mašlonka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vzdali sa ho aj v NHL. Na Slovensko mieri hráč, ktorého odsúdili za znásilnenie