Do trénerského tímu Slovana prišli nové mená, klub našiel náhradu za Podkonického

Rudolf Jendek (vpravo hore) je asistentom hlavného trénera HC Slovan Bratislava.
Rudolf Jendek (vpravo hore) je asistentom hlavného trénera HC Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|17. júl 2023 o 20:09

Druhý prišiel na pozíciu trénera brankárov.

BRATISLAVA. Novými členmi realizačného hokejového tímu HC Slovan Bratislava sa stali Rudolf Jendek ako asistent hlavného kouča a Peter Kosa na pozícii trénera brankárov.

Vedenia účastníka Tipos Extraligy o tom informovalo na oficiálnej webstránke klubu.

Jendek nahradil Andreja Podkonického, ktorý sa rozhodol prijať ponuku z klubu Avangard Omsk.

Do Slovana sa vracia po roku, v minulej sezóne pôsobil ako hlavný tréner na striedačke extraligovej Banskej Bystrice a neskôr prvoligového Martina.

"Veľmi ma teší, že som opäť súčasťou klubu, v ktorom som prežil väčšinu svojej hráčskej aj trénerskej kariéry.

V rozhovoroch s generálnym manažérom Otom Haščákom a hlavným trénerom Jánom Pardavým sme našli spoločnú reč ohľadom mojich úloh v realizačnom tíme.

Budem mať na starosti defenzívu a zlepšovanie individuálnych činností hráčov. Verím, že budem prínosom a naplním očakávania ľudí, ktorí mi dali dôveru," povedal.

Novým trénerom brankárov sa stal Kosa, ktorý v tejto funkcii nahradí slovinského odborníka Petra Skrabelja.

Tomu skončila štvorročná zmluva a rozhodol sa v kariére pokračovať v KHL, pred časom ho ako nového kouča brankárov predstavil tím Traktor Čeljabinsk.

Kosa je bývalý brankár, počas hráčskej kariéry pôsobil v Trenčíne, Senici v druhej lige a tiež v nižších súťažiach vo Francúzsku.

Pred niekoľkými rokmi absolvoval odbornú stáž v Montreale Canadiens. Od sezóny 2015/16 je prakticky bez prerušenia stabilnou súčasťou realizačného tímu seniorskej reprezentácie, ako aj juniorskej reprezentácie do 20 rokov.

"Oficiálne som spečatil pôsobenie v najväčšom slovenskom klube s bohatou históriou, v ktorom hralo a trénovalo množstvo osobností slovenského a československého hokeja.

Je to česť, ale zároveň aj výzva v mojej kariére. Prichádzam s pokorou a rešpektom, ale o to motivovanejší za výhrami, aby sme mohli potešiť každého bratislavskeho fanúšika.

Budem sa snažiť tvrdo pracovať a verím, ze tréningovými metódami, myšlienkami, názormi a hodnotami budem nápomocný v kvalitatívnom raste brankarov," uviedol Kosa.

Jendek s Kosom doplnia v realizačnom tíme hlavného kouča Pardavého, asistenta trénera Richarda Kapuša, ktorý má na starosti ofenzívu mužstva a hru v presilovkách, videoanalytika Pavla Rybára a kondičného trénera Jána Kovačiča.

Mužstvo má zraz pred hlavnou fázou letnej prípravy v stredu 26. júla a na ľad vykorčuľuje po prvý raz v pondelok 31. júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Do trénerského tímu Slovana prišli nové mená, klub našiel náhradu za Podkonického