Nad hokejistami sa zmilovalo nebo, Kanaďan zo Slovana dopadol lepšie než v NHL

Hokejisti Slovana Bratislava sa tešia z víťazstva nad Košicami v zápase pod holým nebom na Tehelnom poli.
Hokejisti Slovana Bratislava sa tešia z víťazstva nad Košicami v zápase pod holým nebom na Tehelnom poli. (Autor: TASR)
Boris Vanya|16. jan 2023 o 01:00

Slovan zdolal na futbalovom štadióne Košice 3:1.

BRATISLAVA. Keď sa pred šiestimi rokmi hral hokejový zápas pod holým nebom v kalifornskom Bakersfielde, pršalo tak husto, že sa na klzisku vytvorila súvislá vrstva vody.

Podľa médií preukázali hráči oboch tímov, aj vyše dvanásťtisíc zmoknutých fanúšikov v hľadisku, obrovskú dávku statočnosti.

Vedenie nižšej zámorskej súťaže AHL zápas neukončilo a v tretej tretine sa podmienky trochu zlepšili.

Nie všetci však mali pre takýto scenár pochopenie. Hokejový expert denníka Toronto Star Bruce Arthur postup AHL kritizoval.

"Zápasy pod holým nebom vždy nesú istú dávku rizika, ale toto bolo absurdné. To mohli rovno vypustiť do toho bazéna aligátory," napísal.

V Bratislave počasie v nedeľu v mnohom pripomínalo Kaliforniu z roku 2017. Celý deň lialo, čo organizátorom Kaufland Winter Games 2023 komplikovalo život.

Trojdňové podujatie vyvrcholilo na Národnom futbalovom štadióne v extraligovým súbojom pod holým nebom medzi Slovanom a Košicami. Domáci vyhrali 3:1.

Nedomanský bol nervózny

Začiatok zápasu posunuli o tridsať minút a nad hokejistami sa zmilovalo nebo. Hustý dážď sa postupne zmenil na mrholenie a napokon celkom ustal.

Slávnostné buly vhodil Václav Nedomanský, 78-ročná hokejová ikona, najlepší strelec v histórii Slovana aj československej reprezentácie.

Keď sa objavil na ľade, privítal ho aplauz vyše 14-tisíc fanúšikov. "Dážď mi neprekážal, ale z tohto momentu som bol nervózny. Ešte teraz sa trasiem," vravel v útrobách štadióna na Tehelnom poli. 

Ďalším prominentným hosťom bol Švajčiar Marc Gianola, prezident Spenglerovho pohára, najstaršieho turnaja v Európe.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Nad hokejistami sa zmilovalo nebo, Kanaďan zo Slovana dopadol lepšie než v NHL