VIDEO: Florida má druhú výhru. Najlepší útok NHL opäť pohorel

Radosť hokejistov Floridy Panthers.
Radosť hokejistov Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. jún 2024 o 06:52

Finálová séria sa presunie do Edmontonu.

NHL - finále play-off - 2. zápas

Florida Panthers - Edmonton Oilers 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)

Góly: 30. Mikkola (Lundell, Tarasenko), 44. Rodrigues, 53. Rodrigues (Lundell, Ekman-Larsson), 58. Ekblad (Bennett) – 12. Ekholm (McDavid, Bouchard)

Brankári: Bobrovskij 18/19 - Skinner 25/28

/stav série 2:0/

SUNRISE. Dva zápasy, jeden gól. Doposiaľ najlepšia ofenzíva play-off NHL sa vo finále trápi.

Edmonton Oilers prehrali aj druhý finálový zápas. Po prehre 0:3 v prvom dueli nestačili v tom druhom na Floridu v pomere 1:4.

V čase 11:17 pritom otvorili skóre zásluhou Ekholma. Bola to však jediná z 19 striel, ktorá si našla cestu za brankára Bobrovského.

Od druhej tretiny sa presadzovali už len "panteri". V 30. minúte vyrovnal Mikkola a v tretej tretine sa stal hrdinom Rodrigues, ktorý v 44. minúte strelil víťazný gól a v 53. minúte zvýšil na 3:1. Skóre ešte dve a pol minúty pred koncom upravil Ekblad do prázdnej bránky.

Víťazstvo má trpkú príchuť. Stretnutie nedokončil kapitán Panthers Aleksander Barkov, ktorého v tretej tretine zasiahol do hlavy Draisaitl.

Cats urobili kľúčový krok v ceste za výhrou titulu. Len päťkrát v histórii sa stalo, že tím otočil stav finále z 0:2.

"Cítime, že za výkony na Floride by sme mali mať remízu. Ale nie vždy je to fér," priznal kouč porazených Kris Knoblauch.

"Určite môžeme hrať lepšie. A začína to mnou. Môžem tímu dať viac. Dnes som neukázal to najlepšie zo seba," dodal hviezdny útočník Leon Draisaitl.

Hokejisti Oilers nechceli znieť frustrovane. Viacerí z nich sa vyjadrili, že je na nich, aby ukázali to isté, čo Cats - že doma pri podpore fanúšikov sú silní.

"Vedeli sme, že to bude náročné. Som zvedavý a chcem vidieť, aká silná je naša partia. Vnímame to ako ďalšiu príležitosť zomknúť sa a vysekať sa z toho," uviedol kapitán Connor McDavid.

Panthers si zas uvedomujú veľkosť dosiahnutého výsledku. Dve výhry sú skvelým odrazovým mostíkom pred dvomi duelmi v Edmontone.

"Snažíme sa to trochu prežiť a ostať v prítomnom momente. Máme dve veľké víťazstvá, ale myslím si, že sme už otočili stranu a pozeráme sa na tretí zápas," vyjadril sa dvojgólový Rodrigues.

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Florida má druhú výhru. Najlepší útok NHL opäť pohorel