Mešár to nebude mať v Montreale ľahké, vraví šéf HK Poprad. Dokáže sa presadiť?

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens počas Draftu NHL 2022.

Mešár to nebude mať v Montreale ľahké, vraví šéf HK Poprad. Dokáže sa presadiť?

Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens počas Draftu NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens počas Draftu NHL 2022.
Filip Mešár v drese Montrealu Canadiens počas Draftu NHL 2022. (Autor: TASR/AP)
Patrik Fotta|15. júl 2022 o 09:00

Extraliga je na vzostupe, vraví Jurinyi.

Po Petrovi Ihnačákovi je najvyššie draftovaným hráčom, ktorý prešiel mládežníckymi výbermi v Poprade. Zatiaľ čo Ihnačáka si vybral tím Toronto Maple Leafs v roku 1982 z 25. miesta, Filip Mešár zaujal iné kanadské mužstvo. Vedenie Montrealu Canadiens si zvolilo šikovného útočníka z 26. miesta.

S riaditeľom klubu HK Poprad ĽUDOVÍTOM JURINYIM sme sa rozprávali o tom, ako vidí Mešárovu budúcnosť, čím zaujal skautov, ktorí ho pod Tatry chodili pred draftom pozorovať, aj o tom, či sú v klube ďalšie talenty podobné Mešárovi.

Ako ste prežívali draft NHL 2022, v ktorom bol popradský odchovanec Filip Mešár vybratý už v prvom kole?

Pozeral som to naživo hoci som bol na dovolenke. Bol som v kontakte s Filipom aj jeho agentom Marcelom Sakáčom, ktorý pri ňom odviedol taktiež skvelú prácu. Umiestnenie v prvom kole je výsledok Filipových výkonov na ľade a jeho talentu.

Som rád, že v Poprade sa chopil šance, ktorú dostal v A-mužstve. Stanovili sme si za cieľ, že mu pomôžeme k tomu, aby bol draftovaný čo najvyššie a to sa podarilo. Mal som z toho úprimnú radosť, pretože si to za svoju prácu zaslúžil.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Aké sú Mešárove osobnostné a hokejové prednosti?
  • Aké ďalšie talenty má Poprad v talóne?
  • Čo povedal Mešárovi deň po drafte?
  • Aký význam mal draft pre extraligu?

Prekvapilo vás, že po ňom siahol práve Montreal Canadiens?

Počas celej sezóny k nám do Popradu chodilo veľa skautov a agentov z rôznych tímov. Mal som možnosť sa s nimi rozprávať. Aj na základe týchto rozhovorov som nečakal, že si ho vyberie práve Montreal.

Na druhej strane som bol v úzkom kontakte s Michalom Krúpom, ktorý je skaut Montrealu na Slovensku. Videl som, že aj on sa o Filipa zaujíma. Napokon som sa potešil, keď si ho vybrali práve v Canadiens. Je to výborná hokejová organizácia. Historicky najúspešnejší klub v NHL.

S tým však súvisia aj obrovské očakávania fanúšikov i vedenia klubu. Dokáže ich ustáť a nepodľahnúť tlaku?

Je pravda, že o motiváciu bude mať postarané. Nebude to mať ľahké. O to lepšie pre neho. Myslím si, že šance presadiť sa bude mať veľké. Navyše bude tam spolu s Jurajom Slafkovským. Pre oboch to bude veľká psychická vzpruha. Budú sa vzájomne ťahať. Sú veľmi dobrí kamaráti a môžu si pomáhať.

Myslím si, že už v mladom veku je Filip pripravený na tlak. Aj v Poprade je pre ľudí hokej náboženstvom. Tiež od neho mali fanúšikovia veľké očakávania. Myslím si, že sa s tým dokáže vyrovnať a využiť to vo svoj prospech.

Mešár podpísal nováčikovskú zmluvu s Montrealom. Vďaka tomu by mal Poprad zinkasovať "výchovné" okolo 250-tisíc dolárov. Ako tieto prostriedky využijete a kedy s nimi môžete rátať?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Mešár to nebude mať v Montreale ľahké, vraví šéf HK Poprad. Dokáže sa presadiť?