Černák bol šokovaný. Vrátil sa mu starý spoluhráč, hneď mu volal

Radosť Erika Černáka.
Radosť Erika Černáka. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. sep 2024 o 06:59

O novom kapitánovi Hedmanovi sa vyjadril ako o veľkom lídrovi.

TAMPA BAY. Pre hokejistov Tampy Bay Lightning sa sezónou 2024/25 začína nová éra. Po dlhých rokoch z tímu odišiel Steven Stamkos a novým kapitánom sa stal švédsky obranca Victor Hedman.

Spoluhráči mu stopercentne dôverujú a pre oficiálny klubový web to potvrdil aj Erik Černák.

"Som zaňho šťastný. Po odchode Stamkosa je to síce zmena, no nie až taká, lebo "Hedy" bol vždy líder na ľade i mimo neho, chcel pomáhať tímu aj spoluhráčom. Keď som prišiel do ligy, bol pre mňa veľký líder a vzor, ku ktorému som vzhliadal. Je to skvelá osoba, otec a manžel," zložil mu kompliment.

Slovenský obranca má pred novou sezónou viac dôvodov na radosť. Podelil sa o ne už po prvom tréningu v predsezónnom kempe.

"Teším sa, že som späť na ľade. Posledné týždne sme už trávili spolu, ale prvý oficiálny tréning je vždy výborný. Hrám so starým partnerom Ryanom McDonaghom, som rád aj za to," povedal.

Keď sa v lete dopočul o návrate starého spoluhráča a kamaráta po dvoch rokoch v Nashville, šokovalo ho to. Zaradoval sa a hneď mu volal.

"Hrali sme spolu ešte pred dvomi sezónami, ale nič sa za ten čas nezmenilo. Je ľahké s ním hrať. Budem pripravený, aby som mu čo najviac pomohol na ľade," hovorí s dodatkom, že mu McDonagh veľmi pomohol stať sa lepším hráčom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák bol šokovaný. Vrátil sa mu starý spoluhráč, hneď mu volal