McDavid prekonal Gretzkého. Edmonton naložil Floride osmičku, finále sa ešte nekončí

Connor McDavid sa raduje z gólu.
Connor McDavid sa raduje z gólu. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|16. jún 2024 o 05:12

Bobrovskij nedochytal, vystriedal ho Stolarz.

NHL - finále play-off - 4. zápas

Edmonton Oilers - Florida Panthers 8:1 (3:1, 3:0, 2:0)

Góly: 4. Janmark (C. Brown), 8. Henrique (Janmark, Ekholm), 15. Holloway (Draisaitl, Kulak), 22. McDavid (Hyman, Bouchard), 25. Nurse (McDavid, Hyman), 34. Nugent-Hopkins (Draisaitl, McDavid), 55. Holloway (McDavid, Perry), 57. R. McLeod (Holloway, Foegele) – 12. Tarasenko (Forsling)

Brankári: Bobrovskij 11/16, Stolarz 17/20 - Skinner 32/33

EDMONTON. Stanleyho pohár bol v noci na nedeľu pripravený v edmontonskom Rogers Place. Bolo to pre prípad, že by sa už v najkratšom možnom termíne rozhodlo o jeho víťazovi.

Stalo by sa to, ak by boli zvíťazili aj vo štvrtom stretnutí Florida Panthers. Lenže Edmonton si vybojoval piaty zápas po vysokej výhre 8:1. Súperovi nedal nijakú šancu a zápas mal vo vlastných rukách.

Hlavnou hviezdou sa stal Connor McDavid, ktorý strelil svoj prvý gól vo finále a pridal k nemu tri asistencie. Má ich už 32, vďaka čomu prekonal Waynea Gretzkého a ustanovil nový rekord v počte asistencií v jednom play-off.

“Nie je dôležité či strelíte osem gólov, alebo jeden. Dôležité je, že sme sa udržali v hre, ale je to len jedno víťazstvo.

Teraz ideme na Floridu s cieľom vrátiť sériu späť sem do Alberty,” povedal kapitán “olejárov” podľa nhl.com.

Dokopy pozbieral vo vyraďovačke už 38 bodov. Viac ich v dejinách mali len Gretzky a Mario Lemieux.

VIDEO: Rekordná 32. asistencia Connora McDavida v play-off

Výprask môže nahlodať Floridu a jej lídrov. Brankára Bobrovského vyhnali Oilers z bránky piatimi gólmi zo 16 striel.

Prvý mu strelil Janmark v oslabení vo 4. minúte. V 8. minúte sa k nemu pridal Henrique a do konca tretiny odpovedal na zníženie Tarasenka Holloway. V úvode druhého dejstva sa presadil McDavid a posledný gól Bobrovskému strelil Nurse.

Potom sa do bránky postavil Anthony Stolarz, ale ani on už nezabránil vysokej prehre. Prvý gól dostal po ôsmich minútach od Nugenta-Hopkinsa, ďalšie dva mu strelili Holloway a McLeod v tretej dvadsaťminútovke.

“Nehrali sme dnes dobre, ale verím, že sa z toho poučíme. Nebola to naša prvá prehra v play-off, takže sa neobávam, že by to malo znížiť naše sebavedomie. Ten gólový rozdiel je veľký, ale v play-off sa počíta víťazstvo a nerozhoduje skóre,” povedal kapitán “panterov” Aleksander Barkov.

Panthers ukončili šesťzápasovú víťaznú sériu. “Znie to ako klišé, ale každá takáto prehra je nová skúsenosť. Vedieme 3:1, ideme späť domov, dáme sa dokopy a pripravíme sa na piaty zápas,” povedal Paul Maurice, tréner Floridy.

Po 25. krát v rade sa o víťazovi Stanley Cupu bude rozhodovať aspoň v piatich dueloch. Panthers mali prvý mečbal, ktorý nevyužili.

VIDEO: Zostrih zápasu Edmonton - Florida

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»McDavid prekonal Gretzkého. Edmonton naložil Floride osmičku, finále sa ešte nekončí