V AHL exceluje, uchytí sa v NHL? Calgary dalo talentovanému brankárovi novú zmluvu

Dustin Wolf.
Dustin Wolf. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|31. júl 2024 o 07:27

Podľa vlastných slov je nadšený.

CALGARY. Nasledujúce dva roky budú pre Dustina Wolfa enormne dôležité. Mladý brankár sa počas nich musí uchytiť v NHL.

Pokúsi sa o to v drese Calgary Flames. S manažmentom sa dohodol na predĺžení spolupráce o dva roky.

"Som nadšený, že tu budem ďalšie dva roky. Posledný rok bol pre mňa dôležitý, aby som si dokázal, že môžem chytať v NHL. Tento kontrakt dokazuje, že mi tu veria," myslí si.

Talentovaný brankár si v NHL zarobí 850 tisíc dolárov ročne. V AHL bude jeho zárobok rozdielny - v prvej sezóne bude zmluva dvojcestná a dostane 275 tisíc, avšak v druhej sa zmení na jednocestnú a medzi jeho zárobkom v prvom a v záložnom tíme nebude nijaký rozdiel.

Pred dvadsaťtriročným Američanom stojí výzva dokázať, že má na najvyššiu úroveň. V poslednej sezóne totiž v NHL odchytal 17 duelov s podpriemernou 89,3-percentnou úspešnosťou zásahov.

Naopak, v AHL chytá výborne už niekoľko rokov. V sezónach 2021/22 a 2022/23 mu dokonca udelili Baz Bastien Memorial Award ako brankárovi roka.

"Sústredím sa, aby som bol na ďalšiu sezónu dôsledne pripravený. Chcem chytať čo najviac zápasov, bude to bitka. V kempe chcem ukázať, že do sezóny vykročím správnou nohou a pomôžem tímu vyhrať čo najviac zápasov," povedal jeden z najnižších brankárov NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V AHL exceluje, uchytí sa v NHL? Calgary dalo talentovanému brankárovi novú zmluvu