Ohromný štart Dvorského. Prípravný kemp začal v druhom útoku s kapitánom Blues

Dalibor Dvorský.
Dalibor Dvorský. (Autor: Andreas Robanser/Puckfans)
Oh my Hockey|20. sep 2024 o 05:34

K situácii slovenského mladíka sa vyjadril generálny manažér.

ST. LOUIS. Klub St. Louis Blues odštartoval vo štvrtok prípravný kemp pred sezónou 2024/25. Jeho súčasťou sú Slováci Dalibor Dvorský a Juraj Pekarčík.

O prvom menovanom sa hovorí, že by sa mohol dostať do prvého tímu. Manažment sľuboval, že mu dá šancu si túto pozíciu vybojovať.

Už v úvodný deň tieto slová naplnil. Devätnásťročného centra totiž umiestnil do stredu útoku medzi kapitána Braydena Schenna a Jakea Neighboursa, ktorý vlani prerazil v NHL.

Desiatka minuloročného draftu má takto možnosť učiť sa od skúsenejších. Generálny manažér Doug Armstrong zatiaľ bližšie nekonkretizoval, či si myslí, že by zvládol úlohu druhého centra aj v ostrom zápase v NHL.

"Je široká škála možností, kde ho môžeme použiť. No toto je mužská liga. Chceme byť konkurencieschopný tím a v takom je ťažšie presadiť sa, zvlášť v prvých dvoch útokoch. Bude ich súčasťou, keď sa usadí v NHL, no my mu chceme dôverovať len v takej pozícii, kde veríme, že má šancu presadiť sa," zamyslel sa.

"Veľa klubov nezvládne prácu so svojimi prospektmi, no my takú chybu pri ňom neurobíme. Postavíme našich mladíkov do pozície, aby sme sa zamerali na ich dlhodobý úspech, nie na krátkodobý pobyt bez reálnej budúcnosti," dodal Armstrong.

Dvorský vstúpil do kempu s cieľom vybojovať si pozíciu v základnej zostave, čo pred jeho začiatkom potvrdil vlastnými slovami.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ohromný štart Dvorského. Prípravný kemp začal v druhom útoku s kapitánom Blues