Hokej: Crosby bol rozhodnutím Hossu šokovaný

Sidney Crosby.
Sidney Crosby. (Autor: SITA / AP)
SITA|4. aug 2008 o 15:10

Kapitán zámorského hokejového tímu NHL Pittsburgh Penguins Sidney Crosby vo štvrtok oslávil 21. narodeniny a podľa amerických zákonov tak dovŕši vek plnoletosti.

PITTSBURGH 4. augusta (SITA) - S najväčšou pravdepodobnosťou sa však na oslave nezúčastní Crosbyho bývalý spoluhráč a slovenský reprezentant Marián Hossa.

"Rozhodnutie Mariána Hossu odísť z Pittsburghu ma skutočne prekvapilo, pretože mi povedal, že sa mu tu veľmi páči," povedala jednotka vstupného draftu NHL 2005. Crosby v rozhovore pre Pittsburgh Tribune-Review priznal, že s čerstvým trojnásobným víťazom ankety Zlatý puk sa od jeho odchodu od "tučniakov" snaží neúspešne spojiť. Rodák z Cole Harbour však Hossovo rozhodnutie prestúpiť do Detroitu chápe: "Ak sa pozriete na súčasný káder Red Wings, uvedomíte si, že od zisku Stanleyho pohára nikto neodišiel. Papierovo budú zrejme i v budúcej sezóne najvážnejším kandidátom na celkové prvenstvo a to je zrejme presne to, na čo Hossa myslí."

Marián Hossa začal uplynulý ročník NHL 2007/2008 v drese Atlanta Thrashers, uprostred sezóny sa však sťahoval do Pittsburghu, ktorý sa aj jeho pričinením dostal až do finále play off, kde podľahol práve Detroitu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokej: Crosby bol rozhodnutím Hossu šokovaný