Bedard sa nechce porovnávať s McDavidom. Som sám sebou, odkazuje

Draftová jednotka Connor Bedard si oblieka dres Chicaga Blackhawks v drafte NHL 2023.
Draftová jednotka Connor Bedard si oblieka dres Chicaga Blackhawks v drafte NHL 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|30. aug 2023 o 07:29

V roku 2023 sa stal jednotkou draftu.

CHICAGO. Najväčší talent súčasného svetového hokeja Connor Bedard sa pripravuje na prvý ročník v NHL. Tešia sa naňho fanúšikovia Chicaga, ktorí veria, že okolo neho vznikne nové víťazné mužstvo.

Verejnosťou je považovaný za generačný talent, preto sa nevyhol porovnaniam s menovcom Connorom McDavidom. On ich však nemá rád.

"Nie som McDavid. Som sám sebou ako človek aj ako hokejista. On je aktuálne na úplne najvyššom stupni. Rozmýšľam nad tým, ako sa k nemu môžem kvalitatívne aspoň priblížiť," povedal podľa ESPN.

Obaja majú za sebou unikátne sezóny. McDavid pozbieral v NHL v 82 dueloch 153 (64+89) bodov, Bedard v juniorskej WHL v 57 zápasoch 143 (71+72) bodov. Medzi profesionálmi však ešte nikdy nehral.

"Na športe je krásne, že vždy môžete s niekým súperiť. Teším sa na to, že s ním strávim nejaký čas na ľade a skúsim s ním držať krok, veď on je neuveriteľný. O štatistikách sa ani neoplatí hovoriť, veď sú neskutočné. Opakujem však, že ja chcem byť sám sebou. Chcem byť najlepší ako dokážem," dodáva Bedard.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bedard sa nechce porovnávať s McDavidom. Som sám sebou, odkazuje