Bedard prvýkrát proti McDavidovi. Mladík prezradil, v čom mu závidí

Connor Bedard.
Connor Bedard. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. dec 2023 o 17:10

Potvrdí Edmonton dobrú aktuálnu formu?

BRATISLAVA. V zámorskej hokejovej NHL budú fanúšikovia v noci na stredu svedkami prestížneho duelu dvoch generačných talentov, ktorí majú spoločné nielen krstné meno, ale tiež to, že oboch draftovali z 1. miesta.

Proti sebe budú stáť Connor McDavid z Edmontonu Oilers a Connor Bedard z Chicaga Blackhawks. Zámorskí hokejoví experti už niekoľko mesiacov označujú Bedarda za nástupcu McDavida na hokejovom tróne.

„Necítim sa ako starý chlap. To ani zďaleka. Cítim sa ako mladík, ktorý má pred sebou ešte mnoho rokov,“ vysvetlil kapitán Edmontonu.

Edmonton ťahá víťaznú sériu

McDavid pôsobí v profilige už ôsmu sezónu. Podľa mnohých sa za ten čas vypracoval na jedného z najlepších hokejistov v histórii tohto športu.

S Edmontonom Oilers však ani raz nezískal Stanleyho pohár.

V aktuálnom ročníku zaznamenali "olejári" menej vydarený vstup do sezóny, lenže od 24. novembra vyhrali všetkých sedem zápasov a v tabuľke sa posunuli bližšie k priečkam zaručujúcim postup do play-off.

Útočník Edmontonu Connor McDavid prekonáva brankára Logana Thompsona.
Útočník Edmontonu Connor McDavid prekonáva brankára Logana Thompsona. (Autor: TASR/ The Canadian Press via AP)

„Veľmi rýchlo to ubehlo. Môj prvý rok v NHL bol poznačený zranením, takže som nepociťoval až taký tlak.

Connor si prechádza skutočným cirkusom,“ poznamenal 26-ročný center, ktorý nazbieral v tejto sezóne 36 kanadských bodov za 10 gólov a 26 asistencií.

Zaujal ho proti Crosbymu

Pred vzájomným súbojom vyzdvihol o osem rokov mladšieho Bedarda.

„Doteraz sa so všetkým okolo vyrovnáva veľmi dobre. Na svoj vek je mimoriadne vyspelý. Bolo to viditeľné už na Biosteel kempe pred dvomi rokmi.

Mal vtedy 17 rokov a videl som ho hrať jeden proti jednému so Sidneym Crosbym. Bol sebavedomý a to hovorím s plným rešpektom,“ dodal McDavid.

Osemnásťročný talent vstúpil do v NHL 11 gólmi a 12 asistenciami v úvodných 27 zápasoch. Bedard si však uvedomuje, že stále je v procese vývoja.

„Snažím sa zlepšovať. Veľa sa pozerám na Connora McDavida. Bol by som veľmi rád, ak by som mohol niektoré jeho hokejové veci implementovať aj ja.

Závidím mu jeho rýchlosť. Nemyslím si, že môžem byť taký rýchly ako on. Je to však najlepší hráč na svete a je skvelé ho sledovať,“ povedal Bedard.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bedard prvýkrát proti McDavidovi. Mladík prezradil, v čom mu závidí