Price a návrat do bránky? Musel by sa stať zázrak, priznáva brankár

Carey Price v drese klubu Montreal Canadiens.
Carey Price v drese klubu Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|13. sep 2023 o 07:19

Posledných 5 zápasov odchytal v ročníku 2021/22.

MONTREAL. Hokejový brankár Carey Price nezvykol otvorene hovoriť o konci kariéry. Skôr z neho vyžarovala vôľa vrátiť sa na ľad a naďalej chytať napriek zdravotným komplikáciám.

Po neúspešných pokusoch a pomalej rehabilitácii však jeho nádeje klesajú.

"Musel by sa stať zázrak," povedal Price v utorok podľa TSN. "Stále mám zmluvu a stále dúfam, že by som mohol opäť hrať, ale pravdepodobnosť klesá každým mesiacom."

Kanaďana trápi zranené koleno. To mu operovali potom, čo doviedol Habs do finále Stanley Cupu v roku 2021. Doteraz sa nezahojilo a obmedzuje ho aj v bežnom živote.

"V najbližšej dobe sa môj návrat skrátka neuskutoční," povedal pre The Athletic. "Koleno na tom nie je tak, ako by malo byť. Takže zatiaľ sa budem len naďalej snažiť rehabilitovať, aby som bol schopný aspoň žiť normálny život bez obmedzení."

Tridsaťšesťročný Price v októbri minulého roka povedal, že nemá v pláne odísť do dôchodku. Má zmluvu na ďalšie tri sezóny s platom 10,5 milióna dolárov ročne, ale zvyšok kontraktu pravdepodobne strávi na listine dlhodobo zranených.

Spomenul, že je otvorený myšlienke pripojiť sa k vedeniu Canadiens v nejakej funkcii v budúcnosti.

"Pravdepodobne nebudem čoskoro funkcionárom na plný úväzok, lebo mám mladú rodinu, ktorú chcem vidieť vyrastať. Chcem byť pri tom," povedal. "Ale určite si nechávam túto možnosť otvorenú do budúcnosti, keď budú vo veku, keď už nebudú chcieť tráviť čas s otcom."

Posledných päť stretnutí odchytal v sezóne 2021/22. Celú kariéru strávil v Montreale, v ktorého drese získal Vezina Trophy, Jennings Trophy, Hart Trophy, Ted Lindsay Award i Bill Masterton Trophy. Stanley Cup v zbierke nemá, no vychytal zlato na olympiáde i Svetovom pohári.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Price a návrat do bránky? Musel by sa stať zázrak, priznáva brankár