Je magická 60-tka v ohrození? Matthewsa trápi menšie zranenie

Auston Matthews v zápase proti Ottawe Senators.
Auston Matthews v zápase proti Ottawe Senators. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|18. apr 2022 o 08:00

Útočník vedie tabuľku strelcov NHL s 58 gólmi.

TORONTO. Najlepší strelec NHL Auston Matthews vynechal nočný zápas proti New Yorku Islanders kvôli menšiemu zraneniu.

Nejde o veľký problém, upokojenie pre fanúšikov priniesol tréner Sheldon Keefe: "Je to len z opatrnosti. Dáme mu deň odpočinku a uvidíme, čo bude potom."

Keefe povedal, že nie je príliš znepokojený. Menšie zranenie nastalo v minulom zápase proti Ottawe. "Nie je to nič veľké, ale keďže hráme dva zápasy za dva dni, chceli sme mu dať voľno," povedal tréner.

Matthews v prebiehajúcej sezóne odohral 70 stretnutí, v ktorých strelil 58 gólov a zaknihoval 102 bodov. Jeho klub do konca základnej časti odohrá ešte šesť duelov a Američan by mal mať šancu prekonať hranicu 60 gólov.

Leafs bývajú v tomto ročníku úspešní aj bez neho. Zo šiestich duelov vyhrali päť.

Aj v noci porazili Islanders so slovenským obrancom Zdenom Chárom 4:2 a zväčšili svoj náskok na druhom mieste Atlantickej divízie.

"Ja ťažké nahradiť Austona, robí množstvo vecí svetovej triedy. Znamená veľmi veľa pre náš tím na ľade, aj mimo neho," povedal brankár Jack Campbell.

"Ale bola to skvelá príležitosť pre každého z nás zintenzívniť svoju hru bez neho a myslím, že každý bojoval na plno a dokázali sme zvíťaziť," doplnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je magická 60-tka v ohrození? Matthewsa trápi menšie zranenie