Toronto predstavilo nového kapitána, na pozícii vystriedal Tavaresa

John Tavares predáva dres s kapitánskym "céčkom" Austonovi Matthewsovi.
John Tavares predáva dres s kapitánskym "céčkom" Austonovi Matthewsovi. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
TASR|14. aug 2024 o 18:28

John Tavares nosil kapitánske "céčko" na drese od októbra 2019.

TORONTO. Americký útočník Auston Matthews sa stal v poradí 26. kapitánom v histórii hokejistov Toronta Maple Leafs. Klub NHL o jeho novej funkcii informoval v stredu.

Nahradí v nej Johna Tavaresa, ktorý nosil "céčko" na drese od októbra 2019.

"Vymenovanie za kapitána Toronta som prijal s neuveriteľnou pokorou. Je mi cťou ísť v stopách Johna a pokračovať v našej práci.

Tento tím, toto mesto a naši fanúšikovia pre mňa znamenajú všetko," uviedol pre zámorské médiá 26-ročný Matthews, ktorý v minulej sezóne získal tretíkrát v kariére Maurice "Rocket" Richard Trophy pre najlepšieho strelca základnej časti. Nastrieľal v nej 69 gólov.

V ročníku 2021/22 sa Matthews stal majiteľom Hart Memorial Trophy pre najužitočnejšieho hráča ligy, v roku 2017 ho vyhlásili za najlepšieho nováčika.

Od svojho vstupu do NHL v drese Toronta ako draftovej jednotky v sezóne 2016/17 nazbieral celkovo 649 bodov (368+281) v 562 dueloch.

V 55 stretnutiach v play off pridal 48 bodov (23+25). Bude vôbec prvým Američanom s kapitánskym "céčkom" v Toronte a druhým mužom, ktorý sa nenarodil v Kanade. Švéd Mats Sundin zastával túto funkciu v rokoch 1997 až 2008.

Tavares bude ďalej pôsobiť ako zástupca kapitána. "Keď sme sa na konci minulej sezóny stretli s generálnym manažérom Bradom Trelivingom, obaja sme sa zhodli, že Auston je pripravený a prišiel jeho čas viesť tento tím.

Urobím všetko pre to, aby som ho podporil a budeme pokračovať v našom úsilí o zisk Stanleyho pohára," uviedol 33-ročný Tavares.

Toronto nezískalo Stanley Cup od roku 1967. V uplynulom ročníku vypadlo v 1. kole play off v sedemzápasovej sérii s Bostonom Bruins.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto predstavilo nového kapitána, na pozícii vystriedal Tavaresa