Bielorusko má nového rekordéra. Mladý obranca je dvojkou draftu

Artyom Levshunov, center, poses after being selected by the Chicago Blackhawks during the first round of the NHL hockey draft Friday, June 28, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus)

- Artyom Levshunov
Artyom Levshunov, center, poses after being selected by the Chicago Blackhawks during the first round of the NHL hockey draft Friday, June 28, 2024, in Las Vegas. (AP Photo/Steve Marcus) - Artyom Levshunov (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Oh my Hockey|29. jún 2024 o 01:32 (aktualizované 29. jún 2024 o 02:05)

Bol spoluhráčom Maxima Štrbáka.

LAS VEGAS. Arťom Levšunov svoju hokejovú kariéru ešte len rozbieha, no už sa môže pochváliť rekordom. Získal ho na drafte do NHL.

V roku 2024 si ho zvolili z druhého miesta. Jeho meno v Las Vegas vyriekli zástupcovia Chicaga Blackhawks, konkrétne Connor Bedard, vlaňajšia jednotka draftu.

Osemnásťročný zadák ich zaujal hokejovými schopnosťami aj povahou. Počas preddraftového testovania mladíkov v Buffale sršal vtipom a záujem oňho malo viacero tímov draftujúcich na popredných priečkach.

Žiaden Bielorus pred ním nebol draftovaný tak vysoko. Doterajšie prvenstvo držal Ruslan Salej ako deviatka výberu v roku 1996.

Levšunovovi pomohlo, že už dva roky odohral v Spojených štátoch. S tamojším hokejom sa zoznámil v ročníku 2022/23 v USHL, odkiaľ neskôr zamieril do NCAA.

V univerzitnej lige bol spoluhráčom Maxima Štrbáka. Za Michigan State University si v 38 stretnutiach pripísal 35 (9+26) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bielorusko má nového rekordéra. Mladý obranca je dvojkou draftu