Odohral 830 zápasov bez prestávky. Kariéru ukončil železný muž NHL

Andrew Cogliano.
Andrew Cogliano. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. jún 2024 o 03:40

Vrcholom jeho kariéry bol zisk Stanley Cupu.

DENVER. Hokejový útočník Andrew Cogliano oznámil, že končí s aktívnou hráčskou kariérou. Od hokeja však neodíde, dostal džob v organizácii Colorado Avalanche, kde bude pomáhať so skautingom, vývojom hráčov a tímom AHL.

Tridsaťsedemročný útočník bol známy ako železný muž. Medzi rokmi 2007-2018 odohral 830 zápasov bez jediného vynechaného, čo je ôsma najdlhšia takáto séria v dejinách ligy.

"Hokej dal mne a mojej rodine veľmi veľa a som vďačný za každý okamih. Je pre mňa požehnanie, že som mohol hrať tak dlho vo skvelých organizáciách s úžasnými spoluhráčmi. Budú mi chýbať momenty so spoluhráčmi v šatni a bojovanie jeden za druhého, ale prišiel čas pohnúť sa ďalej.

Ďakujem všetkým, s ktorými som hral, za ktorých som hral a všetkým skvelým fanúšikom za ich podporu. Teším sa, že môžem začať novú životnú kapitolu ako funkcionár," vyhlásil rodák z Toronta.

Jeho profesionálna kariéra sa začala v roku 2007 v drese Edmontonu Oilers, klubu, ktorý ho draftoval v roku 2005 z 25. miesta.

Po štyroch sezónach v Alberte nasledovalo osem rokov v Anaheime, kde odohral najviac rokov i duelov. Dve a pol sezóny pôsobil v Dallase a ročník 2021/22 začal v San Jose, odkiaľ sa pred uzávierkou prestupov sťahoval do Colorada, kde zakončil sezónu ziskom Stanley Cupu.

V profilige nastúpil do 1294 stretnutí. Pozbieral 464 bodov za 190 gólov a 274 asistencií. V play-off pridal 131 duelov a 40 (13+27) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Odohral 830 zápasov bez prestávky. Kariéru ukončil železný muž NHL