Ovečkin sa konečne vyjadril: Desí ma to. Ukončite vojnu, prosím

Ovečkin (druhý sprava) s ruským prezidentom Vladimirom Putinov (druhý zľava).
Ovečkin (druhý sprava) s ruským prezidentom Vladimirom Putinov (druhý zľava). (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|26. feb 2022 o 00:45 (aktualizované 26. feb 2022 o 08:14)

Ruský útočník sa vyjadril k vojne na Ukrajine.

BRATISLAVA. Doteraz bol jedným z veľkých zástancov ruského prezidenta Vladimíra Putina. V roku 2014 po zisku titulu majstrov sveta mu podával víťaznú trofej naplnenú šampanským, aby sa z nej Putin napil.

Ruský prezident bol pri oslavách zlata v šatni s hráčmi. Zahrali si spolu aj viacero zápasov, Putin je veľkým fanúšikom hokeja.

V roku 2017 z vlastnej iniciatívy rozbehol Ovečkin na sociálnych sieťach Putin Team, aby podporil Putinove opätovné zvolenie za prezidenta.

Alexander Ovečkin má s Vladimirom Putinom veľmi blízky vzťah už roky. Na sociálnej sieti instagram má s ním titulnú fotografiu.

Aj preto sa hokejistu Washingtonu chceli zámorskí novinári spýtať na jeho názor na inváziu Ruska na územie Ukrajiny.

Lenže slávny hokejista a víťaz Stanely Cupu vo štvrtok pred zápasom s New York Rangers odmietol s médiami hovoriť.

Mnoho ľudí od neho čakalo, že agresiu odmietne. Mlčanie prelomil jeden z najlepších útočníkov NHL v piatok pre web theathletics.com.

"Je to hrozná situácia. Mám v Rusku rodinu a prežívam desivé chvíle. Ale nemôžem s tým nič urobiť. Len dúfam, že to čo najskôr skončí a všetko bude v poriadku," uviedol 36-ročný Ovečkin.

"Prosím, ukončite vojnu. Nezáleží na tom, kto je do nej zapojený - Rusko, Ukrajina, či iné krajiny, mali by sme žiť v mieri," doplnil.

Reportér sa ho opýtal aj na jeho vzťah s Putinom. Ovečkin tvrdí, že nie je politikom a dosah na Putinove rozhodnutia nemá.

"Je mojim prezidentom. Ale ako som povedal, nie som politik. Som športovec. Verím, že čoskoro všetko skončí. Situácia je hrozná pre obe strany. Dúfam, že to skončí. Nie som ten, kto by rozhodoval o tom, čo sa deje," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin sa konečne vyjadril: Desí ma to. Ukončite vojnu, prosím