Blackhawks predávajú svojho najlepšieho strelca. Kam zamieri?

Alex DeBrincat.
Alex DeBrincat. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. jún 2022 o 07:34

O Alexa DeBrincata sa iste pobije viac klubov.

CHICAGO. V poslednej sezóne bol so 41 gólmi jasne najlepším strelcom Chicaga Blackhawks. Pred druhým Patrickom Kaneom mal 15-gólový náskok.

Mohol to však byť jeho posledný rok v klube. "Čierni jastrabi" sa dostali do prestavby a v organizácii zrejme nezostane kameň na kameni.

Ako si inak vysvetliť, že je podľa novinára Pierrea LeBruna na predaj veľká hviezda? DeBrincat je navyše mladý a perspektívny, má len 24 rokov.

Ohľadom amerického rodáka sa Hawks rozprávali s niekoľkými klubmi. Protihodnotou, ktorú požadujú, je mladý hráč, vysoká voľba v drafte a elitný talent. Nie je však isté, že sa bude sťahovať.

DeBrincat je rok pred koncom trojročnej premosťovacej zmluvy s ročným zárobkom 6,4 mil. dolárov. Po jej skončení si zapýta viac. Výhodou však je, že stále bude obmedzene voľným hráčom a nebude môcť svojvoľne otestovať trh s voľnými hráčmi.

V ročníku 2021/22 vyrovnal svoje gólové maximum a so 78 bodmi si utvoril nové v produktivite. V NHL hrá od sezóny 2017/18, v 368 stretnutiach pozbieral 307 (160+147) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Blackhawks predávajú svojho najlepšieho strelca. Kam zamieri?