Draftovali ho skôr ako Demitru či Šatana. Kedy sa Sýkora dostane do NHL?

Adam Sýkora.

Draftovali ho skôr ako Demitru či Šatana. Kedy sa Sýkora dostane do NHL?

Adam Sýkora. (Autor: TASR)
Adam Sýkora.
Adam Sýkora. (Autor: TASR)
Šimon Čop|28. mar 2023 o 15:50

O Sýkorovej budúcnosti sa vyjadrili dvaja odborníci.

HARTFORD. V zámorí bol zatiaľ krátko, ale zaujal. Na tréningovom kempe pred sezónou 2022/23 ukázal dynamickosť a veľa energie. Raz dokonca nebezpečne nabúral do brankára Igora Šesťorkina.

Adam Sýkora bol na ľade neprehliadnuteľný. Výber v druhom kole posledného draftu si fanúšikovia New Yorku Rangers pochvaľovali. Takto sa bojuje o pozornosť, zhodli sa. Získal si ich bezprostrednosťou a uvoľnenosťou pri rozhovoroch.

Sýkora sa po pol roku vracia do Severnej Ameriky. Po vypadnutí z play off Tipos extraligy si predĺži sezónu v American Hockey League, kde sa zaradí do tímu Hartford Wolf Pack.

Médiám to potvrdil hráč. Motivovane dodal: „Tímu chcem pomôcť v boji o play off.“

Akú rolu zaujme v hierarchii „vlčej svorky“? V akom ohľade môže trápiacemu sa mužstvu najviac pomôcť? A kedy sa dostane do NHL? Sportnet sa na tieto otázky pýtal renomovaných expertov zo zámoria.

Od ideálu ďaleko

V sezóne 2022/23 sa dlho zdalo, že HK Nitra nepostúpi do play off. Až s príchodom trénera Antonína Stavjaňu sa výkony Nitranov zdvihli a do vyraďovacích bojov prekĺzli. V prvom kole „corgoni“ vypadli s Košicami.

S rovnako neľahkou situáciou sa Sýkora stretne aj v zámorí. Z Atlantickej divízie, kde hrá Hartford, postupuje šesť z ôsmich mužstiev.

Wolf Pack sú aktuálne na siedmej priečke tabuľky. Strácajú bod na Bridgeport Islanders, ktorí majú zápas k dobru.

„Teoreticky stále majú nádej na silný finiš a umiestnenie na poslednej postupovej priečke, ale dosiahnu to len s dávkou šťastia.

Vo februári podávali silné výkony, no zo správnej cesty v marci postupne zišli, čo ich vyhliadkam uškodilo,“ hodnotí ich doterajšie výkony Tom Urtz Jr., odborník na Rangers z blogu Blueshirt Banter.

Experti akékoľvek očakávania krotia. Nový Sýkorov tím vnímajú skôr negatívne.

„Vo väčšine herných aspektov sú priemerní,“ myslí si Arthur Staple z webu The Athletic. „V tejto sezóne patria k horším tímom, v zostave nie je veľa šikovných hráčov.“

„Tím je zložený z mixu talentovaných hráčov – jeho najlepším strelcom je nedávny výber v drafte Will Cuylle – a skúsených profesionálov, napríklad Jonnyho Brodzinského alebo Ryana Carpentera,“ dopĺňa Urtz.

Pre Sýkoru nemá príliš dobré správy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Draftovali ho skôr ako Demitru či Šatana. Kedy sa Sýkora dostane do NHL?