Chuťovky z NHLky: Najprv draft, potom maturita. Sýkora písal o vyoranej myši

Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers.

Chuťovky z NHLky: Najprv draft, potom maturita. Sýkora písal o vyoranej myši

Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers. (Autor: Twitter New York Rangers)
Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers.
Adam Sýkora v drese New Yorku Rangers. (Autor: Twitter New York Rangers)
Šimon Čop|16. mar 2023 o 14:35

Martin Fehérváry si utvoril osobný rekord.

NEW YORK. Skúška dospelosti je v živote mladých ľudí dôležitý míľnik. Jej prvú časť si už zažili aj dve mladučké hokejové hviezdy.

Internet najmä na Slafkovskom nenechal nitku suchú. Na sociálnych sieťach a stránkach ako EMEFKA sa to hemžilo „memes“ s jeho fotografiou a popismi o učiteľkách, ktoré hovoria „o tom, ako zamestnávatelia prihliadajú na maturitné vysvedčenie a že bez neho nenájdete žiadne uplatnenie v živote“.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

NHL však zaujala aj dianím na ľade.

Čo sa týka výkonov Slovákov, môžeme si všimnúť hlavne nový osobný rekord Martina Fehérváryho či pendlovanie Miloša Kelemena medzi farmou a prvým tímom Arizony Coyotes.

Medzi zahraničnými hráčmi naďalej udivuje Connor McDavid, ktorý už prekonal najlepšie sezóny všetkých ostatných aktívnych hráčov a zaknihoval 129 bodov v ročníku.

V dnešných chuťovkách sa dočítate aj o tom, aké zranenie limituje Austona Matthewsa, o prchkej povahe brankára St. Louis, o katastrofálnej forme strelcov Calgary Flames či víziách nového generálneho manažéra Philadelphie Daniela Brièrea, ktorého syn nedávno pobúril škandálom.

1. Máloktorý maturant sa môže pochváliť zmluvou v NHL. Na Slovensku sme v minulých dňoch mali takých až dvoch – v Košiciach Juraja Slafkovského, v Nitre Adama Sýkoru.

2. Sýkoru sme sa pýtali, ktorú z možností si zvolil pri slohovej časti maturity zo slovenského jazyka. Písal rozprávanie na tému „Hľadel som ako vyoraná myš!“.

3. Kým oni dvaja maturovali, Filip Mešár či Šimon Nemec zotrvávali v zámorí. Verme, že Sýkorove a Slafkovského písomné skúšky dopadli tak dobre, ako sa darí ich rovesníkom na ľade.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Najprv draft, potom maturita. Sýkora písal o vyoranej myši