Mal posilniť Slovensko na MS. Húsku povolali do NHL

Adam Húska v príprave New York Rangers.
Adam Húska v príprave New York Rangers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|3. máj 2022 o 16:50 (aktualizované 3. máj 2022 o 18:42)

Slovenský brankár bude súčasťou taxi squad.

NEW YORK. New York Rangers povolali slovenského brankára Adama Húsku k prvému tímu. Bude súčasťou taxi squad.

Túto informáciu priniesli Rangers potom, ako Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) oznámil, že zvolenský rodák by mal posilniť reprezentáciu pred MS v hokeji 2022.

Informovali o tom klubové sociálne siete.

Umiestnenie na taxi squad mu ešte nič nezaručuje. Bude cestovať a trénovať s tímom. K dispozícii bude v prípade zranenia alebo iného výpadku hlavných brankárov klubu.

Ako jasná jednotka v playoff v bránke New Yorku začne Igor Šesťorkin, ktorý bol zrejme najlepším brankárom sezóny. Kryť chrbát mu bude Alexandar Georgijev.

Húska v NHL doposiaľ odohral jediný zápas. Premiéra proti Coloradu mu nevyšla, 8. decembra inkasoval až sedemkrát.

Zvyšok sezóny trávil v AHL s tímom Hartford Wolf Pack, kde odchytal 29 duelov s úspešnosťou zákrokov 90,2 percenta. Vyhral desať stretnutí a priemerne inkasoval 2,8 gólov na zápas.

Hartford skončil v základnej časti na poslednom mieste Atlantickej divízie AHL.

Do kádra slovenskej reprezentácie sa vrátil Dominik Riečický. Slováci odohrajú v Žiline v rámci Kaufland Cupu prípravné zápasy proti Nórom a Francúzom. Húska sa mal k národnému mužstvu pripojiť vo štvrtok.

"Adama povolali na poslednú chvíľu do taxi tímu. Skomplikovalo nám to situáciu, ale po porade s trénermi sme povolali Dominika Riečického. Situáciu okolo Adama Húsku budeme vyhodnocovať deň po dni a uvidíme, ako sa vyvinie. Jeho účasť v prvom tíme Rangers môže byť otázka dní, ale aj týždňov," povedal asistent generálneho manažéra reprezentácie Oto Haščák pre portál hockeyslovakia.sk.

Majstrovstvá sveta v hokeji

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2022»Mal posilniť Slovensko na MS. Húsku povolali do NHL