Draft, to nie je len Bedard. Zvolených by malo byť niekoľko budúcich superhviezd

Dvojkou draftu bude pravdepodobne Adam Fantilli.

0
Adam Fantilli sa teší z gólu.
Adam Fantilli sa teší z gólu. (Autor: TASR/AP)

BRATISLAVA. Hovorí sa, že draft v roku 2023 je oproti vlaňajšiemu omnoho silnejší. Niektorých expertov by dokonca neprekvapilo, ak by pri ich zlúčení bola prvá päťka tvorená iba hráčmi z nadchádzajúceho ročníka.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2023

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2023 a v nej vyše 100 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Samuela Honzeka a Adama Gajana, profil Dalibora Dvorského, 18 rozhovorov, preddraftové rebríčky a mnoho ďalšieho. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

E-knihu k dispozícii na stiahnutie nájdete na konci článku.

Slafkovského by o post jednotky nepripravil len Bedard, ale údajne aj iní. Šancu by mali hráči, ktorí za Bedardom zrejme zaostanú, ale ich budúce kluby napriek tomu vyhrajú jackpot.

Predovšetkým z hľadiska útočníkov je tento výber tvorený talentmi, ktorí majú potenciál zbierať stobodové sezóny. Ak jestvujú drafty, pred ktorými sa oplatí úmyselne prehrávať a získať vyššiu voľbu, tento medzi nich rozhodne patrí.

Päticu šťastných, ktorí by si mali vybrať najlepších, tvoria Chicago, Anaheim, Columbus, San Jose a Montreal. Získajú budúce superhviezdy?

Po Bedardovi prídu na rad minimálne štyria hráči, ktorí majú na to stať sa nimi.

Adam Fantilli

O post dvojky draftu sa zrejme veľmi súťažiť nebude. Predpokladá sa, že ňou bude kanadský talent Adam Fantilli.

Bedard síce v poslednej sezóne uchvátil a zatienil všetkých, ale na Fantilliho nemôžeme zabúdať. Predpokladá sa, že je mužom, okolo ktorého sa dá vytvoriť tím šampiónov.

V každom váženom rebríčku je na druhej pozícii. Niet sa čo diviť. V poslednom ročníku nepochybne ukázal, čo v ňom drieme.

So 65 (30+35) bodmi v 36 zápasoch NCAA sa stal najužitočnejším hráčom súťaže pred trojkou vlaňajšieho draftu Loganom Cooleym a Američanom so slovenskými koreňmi Matthewom Kniesom.

Na medzinárodnej scéne sa predstavil na dvoch vrcholových turnajoch a dvakrát oslavoval zlato. Na MS do 20 rokov zaznamenal 5 (2+3) bodov v 7 stretnutiach a na seniorskom šampionáte strelil gól a pridal dve asistencie.

Keď má puk na hokejke, je dominantným hráčom. Súperove obrany prekonáva zručnosťami a ofenzívnym myslením. Hrať proti nemu je ťažké, nikdy sa totiž nezastavuje a aj keď vo veľkom tvorí šance na gól, nezabúda ani na zadné vrátka.

Ak sa draft uskutoční bez veľkých zmien a podľa predpokladov, Fantilliho by mali získať Anaheim Ducks. Kalifornský tím bude voliť ako druhý.

Ak by sa bol narodil o mesiac skôr, ktovie, ako by dopadol vlaňajší draft. Center narodený v Toronte totiž patrí medzi starších hráčov, narodil sa 12. októbra 2004.

VIDEO: Zostrihy z hry Adama Fantilliho

Matvej Mičkov

Pred rokom a pol sa ako o vyzývateľovi Bedarda vravelo o ruskom krídelníkovi Matvejovi Mičkovovi. Dnes je zrejmé, že na drafte padne.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

Nejde ani tak o jeho hokejové zručnosti. Tie má na veľmi vysokej úrovni a bezpochyby v nich patrí medzi najlepších troch či piatich mladíkov.

Horšie je to s riskom, ktoré budú jeho draft sprevádzať. Rodák z Permu je neznámou pre niekoľko dôvodov.


Šimon Čop Pochádza zo Sniny, vyrastal v športovo založenej rodine a "Žigo" vedel povedať ešte skôr, ako "mama". Novinársky smer si vybral už v tínedžerskom veku, v šestnástich založil vlastný blog - Oh my Hockey. So svojou redakciou zameranou na hlbší pohľad do sveta NHL po piatich rokoch prešiel pod Sportnet. Ich cieľ zostáva rovnaký, priniesť čitateľom unikátny obsah o najlepšej hokejovej lige sveta.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Príbehy hokejových nádejí»Draft, to nie je len Bedard. Zvolených by malo byť niekoľko budúcich superhviezd