Slovan Bratislava nastrieľal desať gólov, Paločko by vymenil góly za výhru

Tomáš Zigo.
Tomáš Zigo. (Autor: TASR)
SITA|10. okt 2022 o 12:27

HK Dukla Trenčín preskočil HC Košice a patrí mu predposledná pozícia v ligovej tabuľke.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový majster HC Slovan Bratislava sa postaral o prvý dvojciferný výsledok v aktuálnej sezóne 2022/2023 v slovenskej extralige, v nedeľňajšom zápase 8. kola zdolal na domácom ľade HKM Zvolen 10:2 a udržal sa na čele súťaže.

Len o skóre je na druhom mieste tabuľky HC Mikron Nové Zámky, ktorý zvíťazil nad HC Košice 5:2 a odsunul východniarov na poslednú priečku. Z nej sa odlepil HK Dukla Trenčín víťazstvom 2:1 po predĺžení nad HK Dukla Ingema Michalovce.

"Takto musíme hrať každý zápas. Z poctivej obrany, jednoducho a čakať na šance. Po dvoch tretinách sme prehrávali iba o gól a vedeli sme, že tá šanca príde. Napokon sme to otočili a to je vynikajúce.

Ten druhý bod sme potrebovali viac ako Michalovce a som rád, že ho máme," povedal na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) útočník Trenčína Peter Sojčík, ktorý gólom v predĺžení zariadil druhé víťazstvo v sezóne.

Po ôsmich dueloch majú Trenčania na konte osem bodov a dvojbodový náskok pred Košičanmi, ktorí odohrali o zápas menej.

"Šport sa hrá na góly a kto ich dá viac, ten vyhrá. V tomto je to jednoduché. Góly by som vymenil za výhry. Teraz ťaháme sériu prehier a to nemôže tešiť nikoho. S jedným gólom sa nedá vyhrať. Mali sme množstvo šancí a s kúskom šťastia sme mohli viesť vyššie.

Potom by sme si to asi postrážili. Boli tam tyčky, dorážky, nič však nepadlo. Ak vyšleme cez 50 striel, tak musíme streliť viac ako gól. Chýbal asi väčší dôraz, ale celkovo sme nehrali zle," uviedol útočník Matúš Paločko, ktorý strelil jediný gól Michaloviec.

"Líšky" sú v tabuľke deviate so ziskom deviatich bodov z ôsmich duelov.

K vysokému triumfu Slovana prispel dvoma gólmi a tromi asistenciami Marcel Haščák, s deviatimi presnými zásahmi najlepší strelec súťaže. So 14 bodmi je tiež na čele ligovej produktivity so spoluhráčom Samuelom Takáčom (2+12), ktorý je najlepší nahrávač.

Tomáš Zigo strelil Zvolenu hetrik a pridal asistenciu, Daniil Fominych zaznamenal gól a štyri prihrávky. "Belasí" vedú extraligu s 19 bodmi zo siedmich stretnutí, Nové Zámky sú druhé o skóre a odohrali o zápas viac. Zvolenčania zostali tretí so 16 bodmi z ôsmich súbojov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan Bratislava nastrieľal desať gólov, Paločko by vymenil góly za výhru