Hodnotili sme hráčov po zápase s Walesom. Najlepší Hamšík s Dudom

Týmto gólom slovenská reprezentácia prehrala zápas s Walesom.
Týmto gólom slovenská reprezentácia prehrala zápas s Walesom. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi, Pavol Spál|12. jún 2016 o 10:32

Slováci nestačili na Wales a prehrali svoj prvý zápas na šampionáte 1:2. Hodnotili sme výkony hráčov, ktorí zasiahli do zápasu.

Matúš Kozáčik 4+: Vo vzdušných súbojoch bol bezchybný. Chytil aj nebezpečnú hlavičku Balea. Na jeho priamy kop však nestačil. Zbytočne urobil dva kroky za múr a na loptu, ktorá smerovala do jeho priestoru nestihol zareagovať. Druhému gólu zabrániť nemohol.

Peter Pekarík 6: V úvodných minútach bol aktívny, ale potom mu dlho chýbalo viac odvahy smerom dopredu. V druhom polčase sa zlepšil. V defenzíve bol takmer bezchybný. Nabehal najviac kilometrov.

Kozáčik na strelu Garetha Baleho nedosiahol.
Kozáčik na strelu Garetha Baleho nedosiahol. (Autor: SITA/AP)

Martin Škrtel 6+: Slovenský kapitán hral tvrdo a dôrazne. V súbojoch dominoval. Niekedy si pomohol aj zákrokmi, ktoré boli za hranicou pravidiel. Mierne zaváhal pri druhom góle, keď neskoro vystúpil proti Ramseymu.
 
Ján Ďurica 6: V náročných súbojoch s Baleom bol takmer vždy úspešný. Rovnako ako jeho kolega zo stredu obrany mal prsty v druhom góle, keď neskoršie reagoval na strieľajúceho Robsona-Kanu. Snažil sa o konštruktívnu rozohrávku, ale nie vždy mu vyšla.
 
Dušan Švento 5: Nespravil vážnejšiu chybu, ale nenadviazal na solídne výkony v prípravných zápasoch. Jeho schopnosti sú oveľa väčšie. Pozitívnym zábleskom bol jeho center na Nemca, ktorý hlavičkoval do žrde.

Martin Škrtel v obrannom zákroku. V druhom góle Walesu má prsty aj on.
Martin Škrtel v obrannom zákroku. V druhom góle Walesu má prsty aj on. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)

Patrik Hrošovský 5+: V príprave ukázal, že práve on je správnou voľbou na post defenzívneho stredopoliara. V zápase striedal svetlé okamihy so zbytočnými stratami. Jeho faul pred prvým gólom vyplynul z prílišného chcenia.
 
Juraj Kucka 6+: Ťažil zo svojich fyzických predností, veľmi chcel. Striedal lepšie momenty s horšími. Pri druhom góle sa však nestačil vrátiť, chýbal vo svojom priestore. 
 
Róbert Mak 6: V prvom polčase bol nevýrazný. Lopty mu odskakovali od kopačiek. Po zmene strán šiel jeho výkon hore. Pri vyrovnávajúcom góle ukázal svoju rýchlosť aj stabilitu, keď ustál dva ťažké súboje. A prihral na gól.


Marek Hamšík 7: Jeho akcia v tretej minúte bola geniálna. Chýbalo len gólové zakončenie. Okrem kvalitnej rozohrávky vybojoval veľké množstvo lôpt. Párkrát stratil ľahkú loptu. Kto však tvorí, robí aj chyby.
 
Vladimír Weiss 5: Nevyšiel mu zápas akoby si predstavoval. Aj keď sa snažil niečo vymyslieť, veľa prihrávok pokazil. So Šventom si nerozumel tak, ako v prípravných zápasoch. V druhom polčase sa trošku zlepšil, ale má rozhodne naviac.
 
Michal Ďuriš 4-: Mal najnižšiu úspešnosť prihrávok. Veľa nabehal, ale nedokázal podržať vpredu loptu, väčšinu súbojov neustál, odskakovali mu lopty. Pre súpera nebol absolútne nebezpečný.

Hamšíkovi k skvelému výkonu chýbal iba gól.
Hamšíkovi k skvelému výkonu chýbal iba gól. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)

Ondrej Duda 7: Len minúta pobytu na ihrisku mu stačila, aby si loptu šikovne pustil na ľavačku a chladnokrvne skóroval. Aj v ďalšom priebehu vedel podržať loptu a pre trénera Kozáka je alternatívou do základnej zostavy v zápase s Ruskom či Anglickom.
 
Adam Nemec 5+: Ustál viac súbojov, bol o čosi platnejší ako Ďuriš. Dokázal sa dostať do šance. Mohol byť hrdina, ale jeho hlavička mierila iba do žrde.

Miroslav Stoch – bez hodnotenia. Hral menej ako dvadsať minút.
 
(Hodnotenie výkonov podľa stupnice SME od 1 do 10, čím vyššia známka, tým lepšia)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Hodnotili sme hráčov po zápase s Walesom. Najlepší Hamšík s Dudom