Heynckes si nemyslí, že Bayern získa nemecký titul

SITA|20. máj 2009 o 20:48

Dočasný lodivod nemeckého futbalového veľkoklubu Bayern Mníchov Jupp Heynckes si nemyslí, že jeho zverenci v aktuálnej sezóne získajú ligový titul.

BERLÍN. Najväčšiu šancu na triumf v I. bundeslige 2008/09 má VfL Wolfsburg, ktorého dres si oblieka aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík.

Mužstvo zo štadióna Volkswagen-Arena má totiž pred záverečným 34. kolom najvyššej nemeckej dlhodobej súťaže dvojbodový náskok pred dvojicou prenasledovateľov Bayern Mníchov - VfB Stuttgart a výrazne lepšie skóre, ktoré rozhoduje o konečnom poradí. Zverenci trénera Felixa Magatha sa v poslednom zápase sezóny predstavia pred vlastnými fanúšikmi proti Werderu Brémy, zatiaľ čo spomenutá dvojica rivalov sa stretne v Allianz Arene vo vzájomnom súboji. Napriek tomu, že pri zakopnutí "vlkov" a víťazstve Bayernu by sa víťazom ligy stal práve mníchovský klub, Heynckes predpokladá, že z titulu sa budú napokon tešiť hráči Wolfsburgu.

"Nemyslím si, že by niekto mohol ešte Wolfsburgu vziať titul," povedal kouč Bavorov pre štvrtkové vydanie denníka Rheinischen Post a dodal: "Napriek tomu, že Stuttgart má momentálne výbornú formu, verím v naše víťazstvo. Tím sa neustále zlepšuje a podarilo sa nám znova nájsť radosť z hry. V sobotu budeme hrať v najlepšej možnej fazóne." Šesťdesiattriročný Heynckes na lavičke bavorského klubu vystriedal predčasne odvolaného Jürgena Klinsmanna. Bývalý nemecký reprezentant dodal, že po skončení krátkeho angažmán v Bayerne neplánuje prijať ponuku na koučovanie iného tímu: "Dostal som viacero ponúk, ale nemám záujem."

Po skončení ročníka 2008/09 Bayern Mníchov prevezme Louis van Gaal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Heynckes si nemyslí, že Bayern získa nemecký titul