Humenčania Mamaj a Komjatý nastrieľali hetriky

Humenčania doma pred päťsto divákmi presvedčivo zdolali Starú Ľubovňu.
Humenčania doma pred päťsto divákmi presvedčivo zdolali Starú Ľubovňu. (Autor: MK)
Vladimír Vasilenko|21. dec 2016 o 00:00

Vďaka nim zdolali zemplínski futsalisti tabuľkového suseda zo Starej Ľubovne.

HUMENNÉ. V druhej futsalovej lige Východ sa uzavrela prvá polovica súťaže.

V poslednom (neúplnom) tohtoročnom kole sa zrodili víťazstvá domácich kolektívov. Humenskí „anjeli“ vo výbornom zápase zdolali nepríjemného súpera Starú Ľubovňu o štyri góly a Prešovčania dokázali poraziť Bardejov, ktorému tak po polovici súťaže patrí posledné miesto.

Siedme kolo sa bude dohrávať koncom roka súbojom Vranov nad Topľou – Grizzly Košice, keďže tím z metropoly východu má momentálne reprezentačné povinnosti.

Humenné – Stará Ľubovňa 6:2 (3:0)

Góly: 6., 8. a 38. Mamaj, 7., 34. a 35. Komjatý – 28. vlastný Murinčák, 38. Konkoľ.
ČK: 31. Haladej (Stará Ľubovňa).

ANGELS: Klamár – G. Horvat, P. Šuľák, C. Vasiľ, Murinčák, J. Kuzma, Porvazník, Skvašík, Komjatý, Mamaj, Janko.

BJK: M. Beňo – Fröhlich, F. Vojtek, Buk, P. Drobňák, Kyšeľa, Rindoš, Konkoľ, Haladej, M. Dlugoš.

Od úvodných minút sa hral v Humennom výborný futsal, o ktorý sa pričinili obaja aktéri. V 1. minúte sa dostal do vyloženej šance domáci Šuľák, ktorého reflexívne vychytal brankár Beňo. Na opačnej strane to skúšal Buk, ale jeho prudká strela smerovala tesne vedľa domácej brány. Následne prišli veľké šance Komjatýho, ktorý najprv pálil po Skvašíkovej prihrávke tesne vedľa, výbornú loptu od Vasiľa v páde poslal opäť vedľa Beňovej brány, no v 6. minúte vybojoval stratenú loptu, ktorú posunul Mamajovi, a ten technickou strelou otvoril gólový účet stretnutia. Nasledovali ďalšie šance domácich. Šuľákovu strelu vyrazil Beňo pred Skvašíka, ktorého bomba opečiatkovala žrď, a odrazenú loptu poslal Komjatý nad. Hosťujúci Drobňák po individuálnej akcii pálil tesne vedľa hornej žrde. Druhá gólová radosť domácich prišla v 7. minúte, keď si dlhú loptu od Klamára prebral Komjatý a prudkou strelou k žrdi nedal brankárovi hostí žiadnu šancu. O minútu neskôr viedli „anjeli“ rozdielom triedy, keď si po Jankovej prihrávke spracoval loptu Mamaj, ktorú technickou strelou poslal od žrde do Beňovej brány. Hostia mohli korigovať Rindošom, ktorého na dvakrát vychytal domáci brankár Klamár. Šuľákovu strelu vyrazil Beňo, ktorý kryl aj nebezpečnú hlavičku Vasiľa. V 13. minúte mal gól na nohe Komjatý, ale jeho volej skončil na žrdi. Záver prvého polčasu patril hosťom, ktorí si vypracovali viaceré šance, ale Haladeja, Fröhlicha a Rindoša vychytal domáci brankár Klamár.

V úvode druhého polčasu mali hostia po „malej domov“ výhodu trestného kopu, ale Haladeja vychytal Klamár. Nasledovali šance Šuľaka, Janka, Kuzmu a Vasiľa, ale zaskvel sa výborný brankár hostí Beňo. Na opačnej strane predviedol dobré zákroky aj domáci brankár, keď kryl nebezpečné strely Haladeja s Kyšeľom. V 28. minúte sa podarilo hosťom znížiť, keď si vysokú loptu od Frölicha vo výskoku zrazil do vlastnej brány Murinčák. Po góle hostia ožili, pritlačili Anjelov pred vlastnú bránu, ale domácich pri šanciach Rindoša s Bukom podržal Klamár. Po prihrávke Skvašíka sa ocitol vo vyloženej šanci Komjatý, ale toho vychytal najlepší hráč hostí brankár Beňo. V 31. minúte bol vylúčený hráč Starej Ľubovne Haladej, no z dvojminútovej presilovky domáci nič nevyťažili. Brankár Beňo sa zaskvel pri šanciach Skvašíka a Vasiľa, no v 34. minúte nemal nárok na strelu Komjatýho, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku od Dušana Janka. O minútu neskôr sa Komjatý presadil opäť po ideálnej prihrávke Murinčáka. V 38. minúte si dlhú loptu od Klamára spracoval Kuzma, počkal si na Mamaja, ktorý zblízka prekonal Beňa a zvýšil tak na 6:1. V tej istej minúte korigovali hostia na 6:2, keď sa individuálne presadil Frölich, loptu posunul Konkoľovi, ktorý zblízka prekonal Klamára. Minútu pred koncom mali hostia výhodu penalty po šiestom domácom faule, ale brankár Beňo poslal loptu iba do žrde. V samom závere strela Kyšeľu skončila na bočnej sieti domáceho brankára.

Zvyšný výsledok 7. kola II. ligy Východ:

Prešov – Bardejov 8:3 (5:3)
Góly: 4., 12., a 22. Beliš, 9. a 31. Vrbovský, 17. Maník, 29. Krempaský, 9. vlastný E. Lazur – 15. E. Lazur, 19. V. Voroňak, 20. L. Stachura.

Vranov nad Topľou – Grizzly Košice odložené (hrá sa 30. decembra v Humennom)

Zlato Lux Košice mali voľno.

Tabuľka
1. Grizzly Košice 4 4 0 0 19:8 12
2. Prešov 6 3 1 2 30:24 10
3. Zlato Lux Košice 6 3 1 2 23:21 10
4. Stará Ľubovňa 5 3 0 2 26:21 9
5. Humenné 6 3 0 3 21:19 9
6. Vranov n/T 5 1 0 4 19:27 3
7. Bardejov 6 1 0 5 20:38 3

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Humenčania Mamaj a Komjatý nastrieľali hetriky