Hantuchovej deviaty pokus zdolať V. Williamsovú

SITA|2. aug 2007 o 12:26

SAN DIEGO 2. augusta (SITA) - Štvrtkový súboj slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej a Američanky Venus Williamsovej v osemfinálovom 3. kole dvojhry na prestížnom turnaji WTA Tour Acura Classic (Tier ...

SAN DIEGO 2. augusta (SITA) - Štvrtkový súboj slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej a Američanky Venus Williamsovej v osemfinálovom 3. kole dvojhry na prestížnom turnaji WTA Tour Acura Classic (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch Deco Turf II) v kalifornskom San Diegu bude mať veľmi korenistú príchuť z viacerých dôvodov. Dvadsaťštyriročná popradská rodáčka sa - nie skôr ako o 4.30 h SELČ už v piatok - pokúsi preklenúť proti úradujúcej wimbledonskej šampiónke výrazne nepriaznivú bilanciu 0:8 (1:16 na sety). Držiteľka dvoch titulov so štatútom Tier I z marcového turnaja Pacific Life Open v takisto kalifornskom Indian Wells totiž momentálne figuruje na prvej nepostupovej deviatej priečke v hodnotení Race to the Sony Ericsson Championships 2007, zatiaľ čo staršej zo sestier Williamsových patrí ôsme miesto, čiže priebežne posledná postupová pozícia na MS WTA Tour (hrá sa 6. - 11. novembra v Madride).

Navyše, Hantuchová má v živej pamäti júlovú epickú bitku proti Serene Williamsovej v osemfinálovom 4. kole londýnskeho grandslamového podujatia na centrálnom trávnatom dvorci All England Lawn Tennis and Croquet Clubu. Serenu na konci druhého dejstva postihli silné kŕče v lýtku ľavej nohy a všeobecne panoval názor, že ju zachránila dažďová prestávka počas tajbrejku tohto setu. Strednú časť síce napokon v dohrávke aj stratila, ale ako-tak oddýchnutá dokázala vyhrať rozhodujúce tretie dejstvo. Slovenka neskôr počas košického fedcupového duelu SR - Srbsko priznala pocit krivdy: "Myslím si, že podľa fair play zrejme to stretnutie malo byť ukončené predčasne v môj prospech. Vnímala som to ako trošku ako nespravodlivé. Taký je však šport - človek nemôže niektoré veci ovplyvniť."

Dvadsaťsedemročná rodáčka z kalifornského Lynwoodu Venus Williamsová, 6-násobná grandslamová víťazka, si v stredajšom dueli 2. kola ako desiatka "pavúka" (16. post v dlhodobom svetovom singlovom rebríčku) poradila s nenasadenou Francúzkou Virginie Razzanovou 6:4, 6:2, hoci vyprodukovala 41 nevynútených chýb. Vyvážila ich 30 víťaznými údermi a skonštatovala: "Urobila som veru zopár chýb, ale vykompenzovala som to potrebnou agresivitou. Súperka hrala dobre a nič mi nedarovala. Cítim sa naozaj motivovane, oddýchnuto a sebavedome. Keď som prehrávala o brejk, bola som presvedčená, že mám na obrat. Myslím si, že nedisponujem slabšou formou od tej wimbledonskej."

Venus Williamsová, ktorá aj s dvoma triumfami v rámci júlového semifinále USA - Rusko (2:3) v Pohári federácie 2007 ťahá sériu 10 víťazstiev, štartuje v San Diegu po ôsmy raz. Pri svojom debute v roku 1996 ju po zvládnutí kvalifikácie zastavila v 1. kole hlavnej súťaže Katarína Studeníková. V rokoch 2000 - 2002 dosiahla hetrik a odvtedy sa v areáli La Costa Resort and Spa v Carlsbade neobjavila, takže má za sebou šnúru 16 miestnych úspechov. Naposledy prehrala vo finále edície 1999, a to so Švajčiarkou Martinou

Hantuchová, ktorá sa minulý týždeň v Stanforde prebojovala do semifinále (podľahla v ňom neskoršej držiteľke titulu Ruske Anne Čakvetadzeovej, s ktorou by sa teraz mohla stretnúť vo štvrťfinále) a opäť sa vrátila do hornej desiatky dlhodobého renkingu WTA Tour, mala problémy s nenasadenou Bieloruskou Viktoriou Azarenkovou v strednej fáze ich stredajšieho zápasu, napokon však vyhrala 6:3, 1:6, 6:1. "Azarenková si od úvodu chodila pre údery a po strate druhého setu som na toto dejstvo musela rýchlo zabudnúť. Uspokojilo ma, akým spôsobom som sa dokázala sústrediť na tretiu časť. Jednoznačne som potrebovala zvýšiť úroveň môjho prejavu, pretože súperka hrala v podstate stále to isté. Viac som sa musela tlačiť do úderov. Očakávala som takýto náročný duel. Trénovali sme totiž spolu a vedela som, aká je dobrá," povedala D. Hantuchová.


Prehľad výsledkov stretnutí slovenskej tenistky Daniely Hantuchovej a Američanky Venus Williamsovej pred ich súbojom v osemfinálovom 3. kole na turnaji WTA Tour Acura Classic v kalifornskom San Diegu:

Venus Williamsová - Daniela Hantuchová (8:0)

2001 Wimbledon tráva 2. kolo 6:3, 6:2

2002 Australian Open tvrdý povrch 3. kolo 3:6, 6:0, 6:4

2002 New Haven tvrdý povrch semifinále 6:3, 6:3

2003 Australian Open tvrdý povrch štvrťfinále 6:4, 6:3

2003 Antverpy tvrdý povrch semifinále 6:1, 6:4

2004 Miami tvrdý povrch 3. kolo 7:6 (0), 6:2

2005 Wimbledon tráva 3. kolo 7:5, 6:3

2005 US Open tvrdý povrch 3. kolo 6:3, 6:3


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchovej deviaty pokus zdolať V. Williamsovú