Hamšík sa stretol s Maradonom, odovzdal mu pamätný dres

(Autor: Twitter)
TASR|19. jan 2017 o 12:04

Je ikona a legenda Neapola. On je iba jeden, uviedol Slovák, súčasný kapitán klubu.

NEAPOL Slovenský futbalista Marek Hamšík ako kapitán SSC Neapol odovzdal v stredu ikone klubu Diegovi Armandovi Maradonovi pamätný dres. Majster sveta z roku 1986 navštívil hráčov SSC v tréningovom centre v meste Castel Volturno.

Maradona prišiel do Talianska ešte minulý týždeň a mal bohatý program. V pondelok bol v neapolskom divadle San Carlo. Hlavným bodom programu bolo predstavenie s názvom "Tre volte dieci" (Trikrát desať - pozn.), ktoré zmapovalo Maradonovu úchvatnú kariéru v Taliansku i jeho ďalšie hráčske úspechy.

V utorok ho uviedli vo Florencii do Siene slávy Talianskej futbalovej federácie (FIGC).

V stredu od zástupcov svojho bývalého klubu dostal dres s vlastným menom a číslom desať, potom nasledovali objatia a bozky so všetkými hráčmi i trénerom Mauriziom Sarrim.

Chýbať nemohla ani spoločná fotka, ktorá okamžite dobyla sociálne siete.

Ako prvý sa k bývalému argentínskemu kapitánovi Neapola dostal práve Hamšík, ktorý mu odovzdal dres. "Maradona je jedna z najväčších postáv futbalovej histórie. Je ikona a legenda Neapola. On je iba jeden. Som veľmi rád, pre mňa to bola veľká česť stretnúť sa so slávnym Diegom," povedal dvadsaťdeväťročný Marek Hamšík pre svoj oficiálny web.

Päťdesiatšesťročný Maradona si obliekal dres Neapola v rokoch 1984 až 1991 a pomohol tímu k dvom titulom (1987 a 1990), zisku Talianskeho pohára (1987) a víťazstvu v bývalom Pohári UEFA (1989).

Hamšík sa nedávno v súťažných zápasoch v drese Neapola dostal už na métu 106 zásahov. Na Maradonu stráca iba deväť gólov. V počte gólov v Serie A ho Hamšík prekonal už v septembri minulého roka (82. gólom - pozn.).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Hamšík sa stretol s Maradonom, odovzdal mu pamätný dres