Hamšík dobieha Maradonu, jeho gól však na postup do finále pohára nestačil

(Autor: Twitter)
TASR|6. apr 2017 o 07:46

Slovák strelil v drese Neapola už stodvanásť gólov. Za klubovou legendou Diegom Maradonom zaostáva už len o tri.

NEAPOL. Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík strelil opäť gól do siete Juventusu Turín. SSC Neapol však napriek stredajšiemu domácemu víťazstvu 3:2 nepostúpil do finále Talianskeho pohára.

V úvodnom semifinálovom dueli totiž prehral na pôde úradujúceho majstra 1:3.

"Sme sklamaní. Tak ako v nedeľu v zápase Serie A sme ukázali výborný výkon, no radovať sme sa nemohli. V lige sme získali iba bod za remízu 1:1 a domáci pohárový triumf na postup nestačil," povedal pre svoju oficiálnu webovú stránku dvadsaťdeväťročný Hamšík, ktorý patril opäť k najlepším hráčom na ihrisku.

Stráca už len tri góly

V 444. zápase v drese Neapola zaznamenal svoj 112. gól. Na legendárneho Argentínčana Diega Maradonu stráca už iba tri góly.

"Teší ma, že som sa k nemu opäť priblížil. Nemyslím však na to, kedy ho dostihnem. Keď to bude mať prísť, tak to príde,“ vyjadril sa kapitán SSC.

"Ďakujeme našim skvelým fanúšikom za fantastickú atmosféru," dodal.

"V nedeľu nás čaká v lige veľmi dôležitý zápas, nastúpime na ihrisku Lazia Rím. Našim cieľom je skončiť na druhom mieste, aby sme mali istú účasť v Lige majstrov. Budeme bojovať do konca," dodal Marek Hamšík.

Juventus čaká Lazio

Neapol v semifinálovej pohárovej odvete proti Juventusu dvakrát zmazal jednogólové manko a v závere dostal súpera pod veľký tlak.

"V závere sme sa strachovali o výsledok. V Neapole to však nikdy nie je ľahké, musíte si toho veľa vytrpieť," priznal skúsený obranca Juventusu Andrea Barzagli.

"Ak to zhodnotím celkovo, myslím si, že náš postup do finále pohára proti Laziu je zaslúžený," dodal Barzagli. Lazio v semifinále vyradilo mestského rivala AS.

Neapolu tesná výhra nestačila a do finále postúpil Juventus: fotogaléria

6.4.2017

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Hamšík dobieha Maradonu, jeho gól však na postup do finále pohára nestačil