Halenár mal na nohe senzáciu

Ladislav Harsányi|4. nov 2011 o 15:17

Slovan sa nenechá fackovať favoritmi. Na trávniku Paríža St. Germain podal svoj najlepší výkon v Európskej lige. Na bod to však napokon nestačilo.

BRATISLAVA. Lopta prešla celou šestnástkou a putovala k voľnému Jurajovi Halenárovi. Odkryla sa pred ním bránka, futbalista Slovana však tutovku zahodil.

„V tréningu by som z takejto situácie z tridsaťjeden prípadov dal tridsať gólov,“ reagoval útočník belasých v rozhovore pre Slovenský rozhlas. „Mužstvo hralo na hranici svojich možností,“ dodal.

Halenár sa mohol postarať o podobnú senzáciu, aká sa podarila Slovanu v Ríme proti AS koncom augusta. V parížskom Parku princov to mal Slovan rozohrané na remízu (aj keď súper bol strelecky akívnejší) , až Javier Pastore perfektným volejom v 63. minúte prelomil výborne pracujúcu defenzívu súpera i veľmi dobre chytajúceho Lukáša Hrošša .

„Myslím si, že sme hrali dobre. Škoda nevyužitých protiútokov, mali sme nejaké pološance. Nemáme sa za čo hanbiť, no Paríž bol asi o ten gólik lepší,“ povedal pre oficiálnu webovú stránku Slovana kapitán tímu Igor Žofčák.

Výborná defenzíva i Hroššo

Zverenci Vladimíra Weissa výborne zahusťovali vlastnú polovicu ihriska, nepúšťali protivníka do šestnástky. A keď už sa hráči francúzskeho tímu dostali k streľbe, v bránke bol rovnako spoľahlivý ako v domácom zápase Lukáš Hroššo.

Bývalý nitriansky brankár vytlačil takisto kvalitného Matúša Putnockého z pozície brankárskej jednotky Slovana (minimálne v európskych pohároch). Ak stabilizuje svoju výkonnosť, mohol by dostať pozvánku aj do reprezentácie. A určite si stihli poznačiť jeho meno do notesov aj zahraniční kluboví skauti.

K dôslednej obrannej činnosti pridali slovanisti v Paírži aj dobrý prechod od útoku po získaní lopty. Dokázali viackrát zakombinovať a ohroziť súperovu bránku.

„Až na výsledok môžeme byť spokojní. Mužstvo sa zlepšuje, vidím to aj v tréningovom procese,“ mohol pochváliť svojich zverencov tréner Vladimír Weisss.

Čo chýba Slovanu v skupinovej fáze Európskej ligy, sú góly.

Po štyroch zápasoch zostáva jediným strelcom Karim Guédé, ktorý skóroval v 34. minúte stretnutia proti Athletic Bilbao. Odvtedy slovanisti už 326 minút neprekonali súperovho brankára.

Po štvrtku už prakticky stratili šancu na postup zo skupiny. Ešte ich čaká zápas s istým postupujúcim Bilbaom na jeho pôde a európsku púť v tejto sezóne uzavrú domácim zápasom proti Red Bull Salzburg.

Od PSG sa čakalo viac

Futbalisti Paríža St. Germain po vlažnom výkone v Bratislave nenadchli ani v odvetnom zápase na domácom ihrisku. Ich tlak bol dlho platonický.

Je síce pravda, že rozmočený terén brzdil technických hráč v rozlete, ale v hre domácich chýbalo viac futbalových myšlienok, respektíve prekvapivých momentov. Často sa tlačili prehusteným stredom a nedokázali roztiahnuť obranný val súpera.

Vysokému favoritovi zápasu po najtesnejšom víťazstve nad Slovanom odľahlo. „Dosiahli sme v zápase to najťažšie, a síce výhru nad Slovanom. S výsledkom môžeme byť spokojní, “ citovala stredopoliara Paríža St. Germain Mohameda Sissoka oficiálna internetová stránka UEFA.

„Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo, zvyšné zápasy v skupine tak môžeme odohrať pokojnejšie,“ vyjadril sa autor jediného gólu zápasu, Argentínčan Javier Pastore. Poďakoval sa Nenému za výbornú loptu a dodal: „Dostávam sa do šancí, a to je dôležité. Cítim sa naozaj dobre.“

Parížanov delí od postupovej definitívy bod. Môžu ho získať už v najbližšom zápase na trávniku Salzburgu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Halenár mal na nohe senzáciu