Halák už chce ukončiť sériu prehier

Jaroslav Halák v bránke NY Islanders.
Jaroslav Halák v bránke NY Islanders. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. nov 2014 o 13:12

Slovenský brankár prehral posledné štyri zápasy v bránke NY Islanders.

ANAHEIM. Slovenský brankár Jaroslav Halák z klubu New York Islanders by rád ukončil nepriaznivú sériu v zámorskej hokejovej NHL - individuálnu aj tímovú. Ostrovania totiž neuspeli v ostatných troch dueloch v profilige a 29-ročný gólman ťahá šnúru štyroch prehier v bránke svojho mužstva.

Majú na viac

Šancu dostať sa na víťaznú vlnu má newyorský klub v stredu na ľade Anaheimu. "Prehrali sme tri stretnutia a nikoho z nás to neteší. Máme dobrý tím a výsledky môžu byť určite lepšie," povedal Halák po pondelkovom tréningu pre Newsday.

Slovenský gólman naposledy v sobotu neuspel po dobrom výkone na ľade San Jose, pri triumfe domácich Sharks 3:1 mal 28 úspešných zásahov vrátane šestnástich v prvej tretine.

"Z mojej strany to bolo lepšie ako v súboji predtým, no stále to nebolo ideálne," priznal odchovanec bratislavského hokeja.

"Každý duel je iný. Raz sa podarí zvíťaziť po zlom výkone, inokedy príde prehra po dobrom zápase. Je dôležité mať každé stretnutie v hlave po jeho skončení len do polnoci a potom myslieť na nasledujúce. Ja to beriem tak."

Zo 7 zápasov v tejto sezóne, vychytal Halák tri výhry. Má však iba 89-percentnú úspešnosť zásahov.

Halák je na seba prísny

Tréner Islanders Jack Capuano si uvedomuje, že slovenský gólman je maximalista a na seba veľmi prísny. Aj preto ho v minulom týždni v Denveri proti Coloradu (0:5) nechal iba na striedačke a šancu dostal Chad Johnson.

"Dôvodom Halákovej absencie neboli výkony. Len som chcel, aby si trochu oddýchol. Je to rovnaké ako v americkom futbale u quarterbacka či v bejzbale u nadhadzovača. Musí sa cítiť dobre, fyzicky aj mentálne," prezradil Capuano.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák už chce ukončiť sériu prehier