Tatran Prešov chce opäť domáce double, sezónu odštartuje v Modre

Hádzanári Prešova
Hádzanári Prešova (Autor: TASR)
TASR|18. jún 2024 o 13:28

Vyžrebovali dvojice úvodného kola nadchádzajúcej sezóny.

BRATISLAVA. Najvyššia hádzanárska súťaž mužov bude mať aj v budúcom ročníku názov Niké Handball Extraliga.

Zápasy úvodného kola sa budú hrať cez víkend 31. augusta a 1. septembra, obhajca titulu Tatran Prešov nastúpi na palubovke Slovanu Modra.

Počet účastníkov na rozdiel od uplynulej sezóny klesol o jedného na desať. Mužstvá odohrajú najprv základnú časť, v ktorej sa bude hrať systémom každý s každým 18 kôl.

Následne sa vytvoria dve nadstavbové skupiny a to o 1.-6. a o 7.-10. miesto. Najslabší účastník buď vypadne priamo, alebo bude hrať baráž. Rozhodovať o tom bude ešte Výkonný výbor Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Vyraďovacia časť sa bude hrať opäť na tri víťazné stretnutia. Finále Slovenského pohára bude hostiť Trnava 1.-2. marca, na rovnakom mieste budú o trofej bojovať muži i ženy.

Dvojice 1. kola Niké Handball extraligy 2024/25

HC Sporta Hlohovec - HK Agro Topoľčany

HK Kúpele Bojnice - ŠKP Bratislava

HáO TJ Slovan Modra - Tatran Prešov

MHC Štart Nové Zámky - MŠK Považská Bystrica

Záhoráci Stupava/Malacky - HK Košice

Hlavným favoritom na titul bude opäť Tatran Prešov. Šarišania aktuálne čakajú na odpoveď od Európskej hádzanárskej federácie (EHF), akú budú hrať kontinentálnu súťaž.

Dostali ponuku požiadať o takzvaný upgrade a uchádzať sa o štart v Lige majstrov a využili ju. Ak by sa Tatran predstavil v najkvalitnejšej súťaži v Európe, plánuje posilniť káder.

"Predchádzajúcu sezónu hodnotíme veľmi pozitívne, vrátili sme titul naspäť do Prešova a aj v Európskom pohári sme išli pomerne ďaleko. Koniec vo štvrťfinále nás trochu mrzí, s Ferencvárosom sa dalo hrať. Mohlo to byť ešte lepšie pre Prešov i slovenskú hádzanú. Považania boli vo finále naozaj dobrý súper, výborne sa na nás pripravili.

Úprimne poviem, očakávali sme víťazstvo 3:0 na zápasy. Poriadne nám to súper sťažil, sme radi, že to napokon dopadlo takto. V budúcej sezóne máme stále najvyššie ambície. To znamená domáce double a uvidíme, v ktorej európskej súťaži skončíme. Ak to bude v Európskej lige, určite budeme chcieť postúpiť minimálne zo skupiny," prezradil generálny manažér Tatrana Marián Magdoško.

MŠK Považská Bystrica neobhájil titul, no klesol v konečnom hodnotení iba o jednu priečku. V nadchádzajúcom ročníku bude hrať opäť aj v európskej súťaži a to číslo tri, teda v Európskom pohári.

"Uplynulá sezóna bola veľmi úspešná. Účinkovanie v Európskej lige nám dalo obrovské skúsenosti a vygradovalo fantastickým víťazstvom nad Skjernom. Druhé miesto v lige považujeme za úspech. Boli sme dôstojný súper Prešova. Zápasy v sezóne skončili celkovo 6:2 pre Prešov, takže titul je zrejme v správnych rukách.

V budúcej sezóne chceme úspešne účinkovať v Európskom pohári a jedným z našich cieľov je aj predvádzať atraktívnu hádzanú a prilákať do hľadiska viac divákov," uviedol manažér Považanov Peter Valášek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran Prešov chce opäť domáce double, sezónu odštartuje v Modre