Prešov druhýkrát už nezaváhal. Gernát: Ukázali sme našu silu

Fotka zo zápasu Tatran Prešov - Považská Bystrica.
Fotka zo zápasu Tatran Prešov - Považská Bystrica. (Autor: TASR)
TASR|10. máj 2023 o 23:39

Stav série je po dvoch zápasoch vyrovnaný 1:1.

Niké Handball extraliga - 2. zápas finále

Tatran Prešov - MŠK Považská Bystrica 32:20 (17:9)

Najviac gólov: Rábek 8/7, Garcia Lopez 7, Urban 4 - Vallo 5/3, Ďuriš a Hozman po 4, 7 m hody: 7/7 - 4/3, vylúčení: 6:4

Rozhodovali: Haščík, Sivák.

Diváci: 1280

/stav série: 1:1/

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v druhom zápase finále play off Niké Handball extraligy na domácej palubovke nad MŠK Považská Bystrica 32:20.

Vyrovnali tak stav série hranej na tri víťazné zápasy na 1:1. Tretí duel je na programe v sobotu 13. mája o 18.00 h v Považskej Bystrici.

Považania vyhrali základnú časť a do boja o majstrovský titul vstúpili s cieľom ukončiť od roku 2007 trvajúcu hegemóniu Tatrana Prešov na slovenskej ligovej scéne.

Šampión a držiteľ trofeje Antona Frola bude známy najneskôr 20. mája.

Hlasy po zápase

Marek Gernát, tréner Tatrana: "Som veľmi rád, že nám druhý zápas vyšiel, lebo bol dôležitý pre ďalší vývoj série. O našom dobrom výkone hovorí aj počet inkasovaných gólov. Všetko vychádzalo z kvalitnej obrany a výborného Čuprynu v bránke, ako aj z dodržiavania taktických pokynov. Ukázali sme našu silu. Máme prvé víťazstvo a všetko sa začína od nuly."

Václav Straka, tréner P. Bystrice: "Nevydaril sa nám vstup do zápasu, za domácimi sme zaostávali v agresivite, hrali sme zakríknuto a najmä prešovská obrana nám robila problémy. Samozrejme, že v domácom prostredí boli Prešovčania sebavedomejší. Technickými chybami a nepremenenými šancami sme ich dostali na koňa. Vo zvyšnom čase sme sa snažili niečo urobiť s vývojom zápasu. Je to však play off, takže je jedno, či prehráme o gól alebo o desať. Už sa sústredíme na pokračovanie série."

/zdroj: slovakhandball.sk/

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov druhýkrát už nezaváhal. Gernát: Ukázali sme našu silu