Tatran získal skúsenú posilu. V Španielsku pôsobil 13 rokov, vyskúšal si aj Saudskú Arábiu

Konateľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar a nová posila Jorge Silva.
Konateľ Tatrana Prešov Miloslav Chmeliar a nová posila Jorge Silva. (Autor: Facebook Handball Team Tatran Prešov)
Ján Leško|11. sep 2024 o 15:25

Na aktuálnom hráčskom trhu je to tá najlepšia možnosť, vraví tréner Tatrana Prešov.

PREŠOV. Hádzanárom Tatranu Prešov sa na prahu už rozbehnutej novej sezóny zranilo viacero hráčov. Spojkový rad sa 18-násobnému majstrovi krajiny v podstate rozpadol.

Spojky Jakub Kravčák, Daniel Polanský, Dávid Turek sa ocitli na listine maródov.

Nuž ostatný pondelok sa musel podrobiť opätovnej operácii kolena hráč spojkového radu a kapitán prešovského tímu Lukáš Urban. Okrem spomenutých sa zhraneniam nevyhli ani krídelník Josef Hozman a pivot Maroš Varga.

V prešovskom klube hlavne pre absenciu spojok čoraz hlasitejšie volali po získaní hráča práve do spojkovej formácie.

Tréner Tatrana Ratko Djurkovič podčiarkoval potrebu predovšetkým angažovania ľavorukej pravej spojky.

Pred pár dňami sme avizovali, že Prešovčania majú vo výhľade zahraničného hráča, prestup ktorého mal byť podľa neoficiálnej informácie, na spadnutie. Dnes už platí, že dres slovenského hádzanárskeho šampióna oblečie nová akvizícia.

Djurkovič: Najlepšia možnosť na trhu

Tatran Prešov si na sezónu 2024/2025 upísal bývalého portugalského reprezentanta Jorgeho Silvu (celým menom Jorge Filipe Monteneiro da Silva).

Skúsený 35-ročný hádzanár (202 cm, 96 kg) je odchovancom portugalského klubu FC Porto. Podstatnú časť svojej hádzanárskej kariéry, celých trinásť rokov, strávil v kluboch najvyššej španielskej súťaže.

Postupne vystriedal D. D. Teucro, Qabit Gadalajara, Helvetia Anaitasuna, BM Granolers, Balonmano Silfin, CB Nava, CB Arteguera. Do Prešova prichádza Silva zo Saudskej Arábie, kde pôsobil v kluboch Al-Noor a Al Adalah.

„Získali sme ozaj skúseného hádzanára. Podľa mňa na aktuálnom hráčskom trhu je to tá najlepšia možnosť,“ nechal sa počuť po uzavretí kontraktu so Silvom tréner Djurkovič.

„Silva netajil, že v Saudskej Arábii mal ďalšie ponuky. Prednosť Prešovu dal predovšetkým pre fakt, že si bude môcť znovu zahrať európsku pohárovú súťaž.“

Jeho najsilnejšou zbraňou je silná ľavačka

Samotný novic v zelenobielom Jorge Silva prezradil, že Slovensko doteraz nemal možnosť navštíviť. Spomenul ale, že v minulosti v drese Portugalska odohral proti Slovákom v rodnej krajine jeden zápas.

„Tatran Prešov je v Európe známym klubom. Je pre mňa cťou, že slovenský majster si vyhliadol práve mňa. Považujem sa za súťaživý typ športovca, prehry priam neznášam. Hádzanárski odborníci o mne vravia, že mojou najsilnejšou zbraňou na ihrisku je streľba mojou ľavačkou. Verím, že túto prednosť zúročím aj v prešovských farbách na osoh klubu a na radosť jeho fanúšikov.“

Tabuľka: Niké Handball Extraliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran získal skúsenú posilu. V Španielsku pôsobil 13 rokov, vyskúšal si aj Saudskú Arábiu