Gól roka 2023, číslo 9: Nožničky z rohu šestnástky. Dedinský futbal má svoje čaro

Moment zápasu.
Moment zápasu. (Autor: Futbalnet)
Titanilla Bőd|31. dec 2023 o 09:00

Radovan Belák z ŠK Nesluša figuruje medzi TOP10 v ankete Gól roka 2023.

BRATISLAVA, NESLUŠA. Krásne góly padajú aj v tých najnižších dedinských ligách.

Presvedčili sa o tom aj diváci stretnutia 8. kola siedmej ligy ObFZ Kysúc medzi FK Vadičov a Športovým klubom Nesluša. V 23. minúte hráč hostí Radovan Belák upravil skóre na 0:2 krásnymi nožničkami z rohu šestnástky.

Parádny presný zásah sa najprv dostal do relácie komerčnej televízie a potom aj do top desiatky našej ankety Gól roka 2023.

Čitatelia zaň môžu hlasovať do 15. januára.

Druhýkrát v živote

„Priateľov nemobilizujem, uvidím, ako to dopadne. Som zvedavý aj na hlasovanie expertov,“ vravel pre Sportnet 26-ročný futbalista.

Loptu trafil akrobaticky, navyše strieľal z mierneho uhla, čo mu sťažilo úlohu. Nechcel však centrovať, mieril na bránu.

„Chcel som to vyskúšať priamo na bránu, ale k tomu, že to tak parádne padlo, som potreboval aj šťastie. Som za to vďačný,“ uviedol Radovan Belák.

„Nožničky som na tréningu nikdy neskúšal. V zápase som to skúsil druhýkrát v živote. Nebolo to natrénované, skôr to bol taký moment,“ opísal svoju hviezdnu chvíľu.

Nesluša zimuje na predposlednom, siedmom mieste tabuľky. Od zápasu vo Vadičove, v ktorom aj vďaka krásnemu gólu zvíťazilo 3:2, mužstvo už na jeseň nevyhralo.

„Máme zúžený káder a lepíme to, ako sa dá. Hráči iba odchádzali, alebo sa zranili a veľmi málo chalanov prišlo. Bojuje s tým mnoho tímov, žiaľ, v dedinskom futbale už upadá záujem,“ povzdychol si Radovan Belák.

Vždy bol srdciar

Je odchovancom Kysuckého Nového Mesta, no už od roku 2017 hrá za Neslušu. Zavolal ho tam kamarát, ihneď sa mu zapáčila súdržná partia. Väčšinou nastupuje na poste útočníka alebo krídelného záložníka.

„Odmalička som futbal miloval, ale nikdy mi nešlo o to, aby som si zarábal futbalom. Vždy som bol veľký srdciar a fandil som vždy takému futbalu, kde bolo srdce a nasadenie uprednostnené pred peniazmi,“ tvrdí sympatický futbalista.

Radovan Belák.
Radovan Belák. (Autor: Archív hráča)

Volali ho aj do iných klubov, no ostal verný Nesluši.

„Mal som rôzne ponuky, kde by som mal aj nejaké peniaze, ale vždy som odmietol. U nás v Nesluši žiadne peniaze nedostávame, ale ostal som tam. Je to moja srdcovka a nemienim to opúšťať kvôli pár drobným,“ vyhlásil.

Nedeľná tradícia

Dedinský futbal podľa neho má svoje čaro. „Divácky je to veľmi atraktívne, ľudia chodia na tú dedinskú atmosféru. Je to nedeľná tradícia,“ myslí si.

„Možno to nie je až taký kvalitný futbal, ale človek tam zažije veľa zábavy a momentov, aké vo vyšších ligách neuvidí,“ doplnil.

„Ak sa niektorému súperovi niečo nepáči, tak sa druhému vyhráža aj tým, že mu poláme kosti alebo zapáli dom. Po zápase si však súperi podajú ruky a vypijú si spolu pivo,“ uzavrel kandidát na Gól roka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 2023, číslo 9: Nožničky z rohu šestnástky. Dedinský futbal má svoje čaro