Gerrard nenastúpi proti Kostarike

Steven Gerrard nebude v poslednom zápase skupiny hrať.
Steven Gerrard nebude v poslednom zápase skupiny hrať. (Autor: FOTO - SITA/AP)
Sportnet|23. jún 2014 o 16:01

Debut na šampionáte čaká 18-ročného obrancu Luka Shawa. Mladším anglickým futbalistom na MS bol iba Michael Owen.

BELO HORIZONTE. Steven Gerrard nenastúpi v základnej zostave v poslednom stretnutí Anglicka na futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii v utorok proti Kostarike.

Frank Lampard pravdepodobne preberie kapitánsku pásku a nastúpi na svoj posledný duel v drese Albiónu.

"Neviem, či budem pokračovať v reprezentácii. Rozhodnem sa po návrate domov. Teraz tu nie je na to ani čas, ani miesto," uviedol bývalý stredopoliar Chelsea Lampard pre BBC.

Lampard debutoval v najcennejšom drese v októbri 1999 proti Belgicku a odvtedy odohral 105 zápasov. V historickej tabuľke strelcov anglickej reprezentácie je s 29 zásahmi na 9. mieste. Na predchádzajúcich dvoch šampionátoch odohral plný počet minút, ale v Brazílii sa zatiaľ na ihrisko nedostal.

Anglický tréner Roy Hodgson verí, že aspoň Steven Gerrard neukončí reprezentačnú kariéru.

V poslednom stretnutí okrem Gerrarda nebude k dispozícii stredopoliar Arsenalu Oxlade-Chamberlain a ani Leighton Baines.

"Alexovi sa obnovili zdravotné problémy s kolenom, ktoré utrpel v priateľskom stretnutí pred svetovým šampionátom proti Ekvádoru," uviedol Hodgson.

Namiesto Bainesa nastúpi na ľavej strane obrany ešte len 18-ročný Luke Shaw, pre ktorého to bude debut na podujatí tohto rangu a absolútna reprezentačná premiéra v súťažnom zápase.

Obranca FC Southampton sa stane druhým najmladší hráčom, ktorý si obliekol reprezentačný dres Anglicka na svetovom šampionáte. Rekordérom je Michael Owen, ktorý nastúpil na prvý duel proti Tunisku na MS 1998 vo Francúzsku vo veku 18 rokov 183 dní.

Anglicko prehralo na šampionáte oba zápasy v skupine a je isté, že do osemfinále nemôže už postúpiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»MS vo futbale»Gerrard nenastúpi proti Kostarike