Gavel je hviezda bundesligy, opäť sa stal naj obrancom

Anton Gavel
Anton Gavel (Autor: beko-bbl.de)
Tomáš Prokop|16. apr 2013 o 12:12

Slovenský basketbalista obhájil v Nemecku titul najlepšieho obrancu ligy. S Bambergom okrem toho vedie suverénne ligu.

BRATISLAVA. „Individuálnymi štatistikami sa nezaoberám. V prvom rade je pre mňa dôležité, aby sme vyhrali štvrtý titul. Na to som tu,“ hovoril pred nedávnom SME Anton Gavel.

Jeden z našich mála špičkových basketbalistov patrí dlhé roky do úzkej špičky bundesligy. V drese Bambergu vyhral v minulých sezónach tri tituly a za štvrtým smeruje aj teraz, keď sú v tabuľke suverénne na prvom mieste. Z tridsiatich zápasov prehrali len šesť.

Hviezda ligy

Výkony odchovanca svitského basketbalu najprv ľudia okolo súťaže prehliadali, ale v posledných rokoch ich začali oceňovať.

Slovák je často v pozornosti médií, robí rozhovory a vnímajú ho ako jednu z najväčších hviezd ligy.

Potvrdzuje to výbornými výkonmi, keď bol streleckým lídrom klubu v prestížnej eurolige. V bundeslige sa mu tiež darí, keď má priemer 14,5 bodu, 2,8 doskoku a 3,2 asistencie na zápas.

Najcennejší je však skúsený rozohrávač v obrane, v nej má v bundeslige len malú konkurenciu. Potvrdili to aj výsledky ankety o najlepšieho obrancu ligy, ktorú Gavel prvýkrát vyhral vlani. Tento rok ju suverénne ovládol, keď získal 88 bodov, o pätnásť viac ako druhý Američan Quantez Robertson z Frankfurtu. V ankete hlasovali tréneri, novinári a kapitáni tímov.

Stále vyzdvihuje tím

„Z ocenenia sa veľmi teším, ale obrana je o tíme. Som len jej súčasťou. Vlastne to pre mňa vyhrali spoluhráči,“ vravel Gavel pre beko-bbl.de.

Defenzívnu prácu rozohrávača ocenil aj tréner Bambergu Chris Fleming.

„Určiť najlepšieho obrancu je vždy ťažké. Som preto rád, že si odborníci všimli, akú ma Antonova obrana pre nás veľkú cenu,“ hovoril americký kouč.

Lídra slovenskej reprezentácie okrem toho zaradili aj do prvej päťky najväčších hviezd bundesligy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Gavel je hviezda bundesligy, opäť sa stal naj obrancom