Gattuso je pripravený obetovať časť svojho platu

TASR|21. mar 2009 o 18:19

Ponuka futbalového talizmanu milánskeho AC Gennara Gattusa o prijatí prípadného zníženia platu sa dá akceptovať, no radikálny krok nemusí imponovať všetkým hráčom, tvrdí Carlo Ancelotti.

MILÁNO.

"Myslím, že by sa to mohlo vyriešiť vzájomnou iniciatívou. Viem, že tu musí prísť k osobnej voľbe," povedal tréner AC na tlačovej konferencii pred nedeľným duelom Serie A s Neapolom. "Je to náležitosť spojená so silným zmyslom pre spolupatričnosť, ktorú hráč cíti voči svojmu klubu a Gattuso tento zmysel má," dodal. Milánsky stredopoliar, ktorý je na dlhší čas mimo hry pre zranenie kolena, vo štvrtok povedal: "V časoch ako je tento, som naklonený prípadnému zníženiu platu. Ak ma klub v tomto smere osloví, som pripravený tento krok podstúpiť," tvrdí Gatttuso.

AC, ktoré očividne uťahuje opasok, vďačí Davidovi Beckhamovi, že sa začiatkom mesiaca vzdal veľkej časti mzdy, aby pomohol predĺžiť svoje hosťovanie z Los Angeles Galaxy do konca júna. "Neviem, či mi to Beckham dovolí prezradiť, ale je neuveriteľné, čo spravil pre to, aby mohol zostať v Miláne. Nič také sa mi ešte počas môjho 23-ročného pôsobenia v prezidentskom kresle nestalo," uviedol šéf exekutívy Adriano Galliani. Prezident AC vyzval na začiatku týždňa k zavedeniu platového stropu a dodal, že "vietor krízy" zavial nielen v španielskych a anglických kluboch, ale aj v Serie A. "Čaká nás slabé prestupové leto, hráči sa budú viac vymieňať, ako kupovať. Toto je viac ako isté," dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov