Žiari v Španielsku, dominuje na Slovensku. Drahovský je opäť najlepší

Tomáš Drahovský je pilierom reprezentácie.
Tomáš Drahovský je pilierom reprezentácie. (Autor: TASR)
TASR|10. apr 2022 o 19:10 (aktualizované 10. apr 2022 o 20:37)

Tomáš Drahovský sa siedmykrát stal najlepším slovenským futsalistom.

TOP Futsalista roka 2021

Výsledky 18. ročníka ankety

Futsalista roka: 1. Tomáš Drahovský (Futbol Sala Garcia Santa Coloma) 42 hlasov, 2. Marek Karpiak (SK Slávia Praha futsal) 3, 3. Matúš Ševčík (SK Slávia Praha futsal) 2

Zostava roka: Karpiak (47 hlasov) - Drahovský (49), Peter Kozár (SK Interobal Plzeň - 43), Gabriel Rick (SK Interobal Plzeň - 41), Matúš Ševčík (25)

Futsalistka roka: 1. Nikola Rybanská (CopyLeaders Prievidza) 14, 2. Jana Červíkova (ŠK Makroteam Žilina) 8, 3. Klaudia Tyčiaková (SLC Banská Bystrica) 7

Futsalista roka do 21 rokov: 1. Ševčík 27

Tréner roka: 1. Marián Berky (MIMEL Lučenec a reprezentácia SR) 28, 2. Richard Bačo (Podpor Pohyb Košice) 6, 3. Branislav Škorec (MŠK Žilina FUTSAL) 5

Rozhodca roka: Lukáš Peško 16

Cena fanúšika (internetové hlasovanie): 1. Drahovský 474 hlasov, 2. Karpiak 297, 3. Marek Belaník (MIBA Banská Bystrica) 149

BANSKÁ BYSTRICA. Najlepším slovenským futsalistom za rok 2021 sa stal Tomáš Drahovský. Hráč španielskeho klubu Futbol Sala Garcia Santa Coloma uspel v ankete po siedmy raz.

Najlepšou hráčkou sa stala Nikola Rybanská z CopyLeaders Prievidza, medzi trénermi v 18. ročníku ankety triumfoval reprezentačný tréner Slovenska Marián Berky, ktorý na klubovej úrovni vedie majstrovský MIMEL Lučenec.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov ankety sa uskutočnilo v nedeľu v Banskej Bystrici. Minulý rok Slovenský futsal (SF) vyhlásil výsledky virtuálne, keďže sa pre pandémiu koronavírusu nemohol uskutočniť tradičný galavečer.

Dvadsaťdeväťročný Drahovský je aktuálne s 19 gólmi najlepší strelec najlepšej ligy sveta (Liga Nacional/Španielsko).

Spolu s reprezentačnými spoluhráčmi ako líder tímu dosiahol na januárových majstrovstvách Európy pri debute SR na turnaji veľký úspech postupom do štvrťfinále. Na šampionáte strelil tri góly.

Do All star tímu roka sa dostali aj brankár Marek Karpiak (Slavia Praha) a z hráčov v poli okrem Drahovského aj Karpiakov klubový spoluhráč Matúš Ševčík a Gabriel Rick a reprezentačný kapitán Peter Kozár z Interobal Plzeň.

Uskutočnilo sa aj internetové hlasovanie pod názvom Cena fanúšika, v ktorej v hlavnej kategórii uspel tiež Drahovský.

Hlasy

Tomáš Drahovský, víťaz ankety: "Je to pre mňa už siedme ocenenie v ankete Futsalista roka, veľmi si ho cením, ako aj všetky predošlé, ktoré som získal. Po celej sezóne, či už na reprezentačnej alebo klubovej úrovni, je to tá pravá čerešnička na torte, keďže sa nám mimoriadne darilo. S reprezentáciou sme postúpili na ME, so Santa Colomou sme iba tesne nepostúpili do play off.

Po individuálnej stránke som bol najlepším strelcom najlepšej španielskej ligy, aj to mi veľmi pomohlo k získaniu tohto ocenenia. Budem robiť všetko preto, aby som aj o rok stál na tomto tróne a svojimi výkonmi dokázal, že som najlepším futsalistom Slovenska."

Marián Berky, tréner SR: "Kvalifikácia na ME bola náročná, najmä mentálne. Pre všetkých, hráčov aj nás trénerov a vedenie futsalu. Bola to dlhá cesta, týmto ďakujem starému vedeniu a tiež novému.

Postup na ME bolo niečo krásne, tá emócia u všetkých hráčov, trénerov, realizačného tímu, divákov, to bolo niečo neskutočné. Bolo to veľké zadosťučinenie za tie roky, ktoré sme pri tomto krásnom športe strávili a obetovali sme mu.

Rovnako tak aj výsledky klubu MIMEL Lučenec, naše účinkovanie v Lige majstrov, na to nemôžeme zabudnúť, pretože sme reprezentovali naše futsalové Slovensko."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Žiari v Španielsku, dominuje na Slovensku. Drahovský je opäť najlepší