Futbalový utorok: Cazorla a Ramsey dostali v Arsenale nové zmluvy

Zmluvu s Arsenalom Londýn predĺžil aj Santi Cazorla.
Zmluvu s Arsenalom Londýn predĺžil aj Santi Cazorla. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. mar 2014 o 17:46

Zaujímavé správy zo sveta futbalových klubov na Slovensku aj vo svete.

Arsenal podpisoval nové zmluvy

Stredopoliari Santi Cazorla a Aaron Ramsey predĺžili v utorok zmluvy s anglickým futbalovým klubom Arsenal Londýn. Vedenie "kanonierov" nešpecifikovalo dĺžku ani ďalšie detaily kontraktov, informovala agentúra Reuters.

"Cazorla a Ramsey sú naši kľúčoví hráči a predĺženie ich zmlúv je veľkou vzpruhou pre klub," vyjadril sa kouč Arsenalu Arsene Wenger. Dvadsaťdeväťročný Cazorla prišiel na Emirates Stadium v auguste 2012 z Malagy a fanúšikovia Arsenalu ho zvolili za najlepšieho hráča hneď v jeho premiérovej sezóne v Británii.

Ramsey mal raketový vstup do prebiehajúcej sezóny, v decembri ho však pribrzdilo zranenie stehna. Do tej doby odohral 27 zápasov, v ktorých nastrieľal trinásť gólov. "Som v Arsenale už šesť rokov a som tu šťastný. Chcem byť súčasťou niečoho špeciálneho, čo tu v Arsenale budujeme. Máme skvelý tím, ktorý môže dosiahnuť veľké úspechy," vyjadril sa 23-ročný waleský reprezentant.

Holanďan Strootman si na MS nezahrá

Holandský stredopoliar talianskeho futbalového klubu AS Rím Kevin Strootman podstúpil v utorok v Amsterdame úspešnú operáciu ľavého kolena. Informoval o tom jeho zamestnávateľ. V platnosti zostáva pôvodná prognóza, že 24-ročný hráč nebude reprezentácii "Oranjes" k dispozícii na MS 2014 v Brazílii.

Rodák z Ridderkerku si poškodil predný skrížený väz aj meniskus predminulú nedeľu v zápase 27. kola Serie A na pôde SSC Neapol. Rimania prehrali 0:1. Strootman im bude chýbať približne pol roka.

"Pre Kevina je to hrozná správa. Dokážem si predstaviť, že sa mu zrútil celý svet. Mal výrazný podiel na našom postupe na záverečný turnaj," citoval vtedy portál SkySports.com trénera Holanďanov Louisa van Gaala.

Bývalý hráč Sparty Rotterdam, Utrechtu a PSV Eindhoven Strootman má na konte 25 zápasov a 3 góly v seniorskom národnom tíme. Do talianskej metropoly prišiel vlani v júli za základné odstupné 17 miliónov eur.

Bartra predĺžil v Barcelone

Španielsky futbalový gigant FC Barcelona predĺžil zmluvu s Marcom Bartrom do roku 2017. Dvadsaťtriročný obranca má v novom kontrakte aj výkupnú klauzulu vo výške 25 miliónov eur.

Španielsky reprezentant dostával v tejto sezóne dostatok príležitostí v prvom tíme Barcelony, ktorú trápili v defenzíve zranenia Carlesa Puyola, Gerarda Piqueho a Javiera Mascherana.

Ukrajinci chcú do ruskej ligy

Dvojica ukrajinských futbalových klubov sídliacich na Kryme Tavria Simferopoľ a FC Sevastopol seriózne uvažuje nad tým, že od novej sezóny bude pôsobiť v ruskej lige, informovala agentúra Reuters.

Sevastopol dohrá prebiehajúcu sezónu v ukrajinskej súťaži, no verí, že Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a Európska futbalová únia (UEFA) mu vzhľadom na politickú situáciu v krajine nebude brániť v "prestupe" do Ruska.

"UEFA má 24.-25. marca v Kazachstane zasadnutie a očakávame, že sa v rámci neho bude zaoberať našou žiadosťou," uvádza sa v stanovisku Sevastopolu s tým, že ruskú stranu zatiaľ s touto iniciatívou spolu s funkcionármi Tavrie Simferopoľ nekontaktovali.

Ruský prezident Vladimir Putin a krymskí predstavitelia v utorok v moskovskom Kremli podpísali zmluvu o prijatí Krymskej republiky a mesta Sevastopol ako dvoch samostatných subjektov do zväzku Ruskej federácie.

Útočníka Hullu potrestali

Disciplinárna komisia Anglickej futbalovej asociácie (FA) obvinila útočníka prvoligového klubu Hull City Georga Boyda z nešportového správania.

Bude sa zaoberať údajným opľutím brankára Manchestru City Joa Harta. Incident sa odohral v sobotňajšom dueli najvyššej ostrovnej dlhodobej súťaže Premier League, v ktorom "The Citizens" zvíťazili na ihrisku súpera 2:0.

K inkriminovanému incidentu došlo v 68. min mimo pozornosti hlavného rozhodcu Leeho Masona, ale konflikt zaznamenali kamery. Predmetom sporu bola situácia, keď Boyd až podozrivo ochotne spadol po súboji s anglickým reprezentačným brankárom.

Hlavný arbiter však nenariadil pokutový kop. Konzekvenciou bola potýčka, ktorá sa skončila dodatočne prešetrovaným opľutím Harta a taktiež žltou kartou pre ochrancu svätyne hostí. Samotnému Hartovi však prípadný ďalší trest nehrozí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbalový utorok: Cazorla a Ramsey dostali v Arsenale nové zmluvy