Futbalový piatok: Agüero vynechá manchesterské derby

Manchesterské derby v Premier League bude bez Sergia Agüera.
Manchesterské derby v Premier League bude bez Sergia Agüera. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR / AP)
TASR|21. mar 2014 o 16:29

Zaujímavé správy zo sveta futbalových klubov na Slovensku aj vo svete.

Agüero je zranený

Argentínsky futbalový útočník Sergio Agüero vynechá pre zranenie zadného stehenného svalu budúcotýždňové manchesterské derby v Premier League.

Agüero sa zranil počas zápasu Ligy majstrov svojho Manchestru City s FC Barcelona (1:2). "Budúci týždeň možno začne trénovať s tímom. No proti United nenastúpi," agentúra Reuters citovala trénera Citizens Manuela Pellegriniho.

Pellegrini zároveň vyvrátil medializované informácie o Agüerovom odchode do Barcelony. "Je hráčom Manchestru City, je tu veľmi spokojný a klub je veľmi spokojný s ním," uviedol.

Zranený je aj van Persie

Holandský futbalový reprezentant Robin van Persie v piatok absolvoval druhé vyšetrenie zraneného ľavého kolena, ktoré potvrdilo, že bude pauzovať štyri až šesť týždňov.

Útočník Manchestru United tak vynechá štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov proti úradujúcemu šampiónovi Bayern Mníchov a asi šesť duelov v Premier League.

Van Persie sa zranil pred koncom odvetného zápasu osemfinále Ligy majstrov proti gréckemu Olympiakosu Pireus (3:0), v ktorom hetrikom zariadil postup svojho klubu do ďalšej fázy súťaže. Informovala agentúra AP.

Negredo je najlepšia posila

Tréneri klubov najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League zvolili Španiela Álvara Negreda za najlepší prestup prebiehajúcej sezóny 2013/2014. Informoval o tom portál SkySports.

Dvadsaťosemročný útočník Manchestru City posilnil káder svojho zamestnávateľa v júli minulého roka, keď podpísal štvorročný kontrakt. V aktuálnej sezóne strelil bývalý hráč FC Sevilla v 41 stretnutiach 23 gólov.

Wenger vraj viac peňazí odmietol

Tréner anglického futbalového klubu Arsenal Londýn Arséne Wenger by mal so svojím zamestnávateľom v blízkej budúcnosti predĺžiť súčasný kontrakt.

Šesťdesiatštyriročný Francúz bude podľa portálu goal.com naďalej poberať 7,5 milióna eur ročne napriek tomu, že vedenie Arsenalu ponúklo Wengerovi zvýšenie gáže o milión.

Rodák zo Štrasburgu sedí na lavičke Arsenalu od roku 1996.

Derby treba vysvetliť

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala hráča FC ŠTK 1914 Šamorín Andreja Špánika, vylúčeného po druhej žltej karte v nedeľňajšom dueli 22. kola II. ligy 2013/2014 v Trnave proti domácej "juniorke" Spartaka (1:1), nepodmienečným zastavením činnosti na jedno súťažné stretnutie od 17. marca 2014. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.

DK SFZ žiada kluby ŠK Slovan Bratislava a FC Spartak Trnava o písomné stanovisko do 26. marca 2014 k hrubému nešportovému správaniu divákov voči riadiacemu orgánu, používaniu pyrotechniky počas vzájomného stretnutia 16. 3. na bratislavských Pasienkoch v rámci 22. kola Corgoň ligy.

Vysvetľovať bude aj Bazilej

Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie voči švajčiarskemu klubu FC Bazilej. Dôvodom je správanie jeho fanúšikov vo štvrtkovom odvetnom stretnutí osemfinále Európskej ligy UEFA na pôde rakúskeho Salzburgu.

Priaznivci Bazileja zasypali v priebehu duelu ihrisko rôznymi predmetmi vrátane pyrotechniky a takmer na štvrť hodiny spôsobili prerušenie stretnutia. Švajčiari napokon zvíťazili 2:1 a tešili sa z postupu do ďalšej fázy súťaže. UEFA sa bude týmto prípadom zaoberať na budúci týždeň v stredu.

Heinze skončil

Argentínsky futbalový obranca Gabriel Heinze v piatok oznámil ukončenie aktívnej činnosti. Dôvodom konca kariéry u 35-ročného zadáka klubu Newell's Old Boys sú podľa portálu todomercadoweb.es pretrvávajúce zdravotné komplikácie.

"Tak, ako všetko v živote, aj sny majú svoj koniec. Newell's Old Boys navždy zostane v mojom srdci, je to ten najkrajší klub v Argentíne. Chcel by som vám všetkým oznámiť, že po skončení sezóny už sa tento klub nebudem hrať. Nedokážem bojovať proti svojmu telu, tento boj by som nevyhral. Rád by som hral za Newell's Old Boys po zvyšok môjho života, ale nemôžem byť sebecký," vyhlásil 72-násobný reprezentant svojej krajiny, v drese ktorej zaznamenal tri presné zásahy. Pamätný je predovšetkým jeho víťazný zásah hlavou do siete Nigérie na MS 2010 v JAR.

Heinze je odchovancom argentínskeho Newell's Old Boys, v Európe postupne hrával za Valladolid, Sporting Lisabon, Paríž St. Germain, Manchester United, Real Madrid, Olympique Marseille a AS Rím.

Vo svojej zbierke má majstrovské tituly z anglickej, španielskej či francúzskej najvyššej súťaže, ako aj zlatú olympijskú medailu z Atén 2004.

Di María je pred El Clásicom chorý

V nedeľňajšom druhom tohtosezónnom El Clásico, súboji dvoch najúspešnejších španielskych futbalových klubov Realu Madrid a FC Barcelona, sa možno nepredstaví krídelník Realu Ángel Di María.

Argentínčana skolila pred prestížnym meraním síl chrípka, medicínsky štáb Realu sa však snaží dať 26-ročného hráča so šikovnou ľavačkou čo najskôr dokopy.

V prípade, že by Di María nemohol nastúpiť, bol by to ďalší zásah do plánov trénera Madridčanov Carla Ancelottiho. Ako je známe, ten bude musieť oželieť služby ďalšej trojice zranených hráčov - Jesého Rodrígueza, Álvara Arbelou a Samiho

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbalový piatok: Agüero vynechá manchesterské derby