Futbalové prestupy: Streda 5.2. V Žiline chcú Jurča a skúšaju Taliana Miglioriniho

Futbalisti môžu počas zimnej prestávky opäť prestupovať.
Futbalisti môžu počas zimnej prestávky opäť prestupovať. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR/AP)
SITA|5. feb 2014 o 16:02

Všetky zaujímavé správy nielen okolo futbalových prestupov z celého sveta.

Žilina pracuje na Jurčovom prestupe

V drese corgoňligového klubu MŠK Žilina sa v stredajšom víťaznom prípravnom stretnutí proti lídrovi II. ligy ŽP Šport Podbrezová (výsledok 4:2) objavili dvaja noví hráči: Pavol Jurčo a Talian Marco Migliorini.

Prvý menovaný rodák z Levoče je kmeňový hráč MFK Zemplin Michalovce, na jeseň hosťoval v Banskej Bystrici a za Duklu nastrieľal osem gólov. Proti Podbrezovej odohral prvý polčas.

"Jurčo je preverený hráč, ktorého poznáme. Pracujeme na jeho prestupe. Verím, že by nám pomohol ako hrotový útočník alebo ako hráč v krídelnom priestore. Pavol je aj gólový, má za sebou dostatok zápasov a skúseností, ktoré by sme mohli využiť v prospech kabíny," citovala oficiálna internetová stránka žilinského klubu slová trénera MŠK Adriána Guľu.

Meno 28-ročného zakončovateľa (nar. 12. februára 1986) sa v uplynulých dňoch spájalo aj s jarným účinkovaním v MFK Ružomberok.

Marco Migliorini v strede žilinskej defenzívy odohral proti Podbrezovej celé stretnutie. Dvadsaťdvaročný rodák z metečka Peschiera del Garda (nar. 3. januára 1992) pôsobil v Chieve Verona, českom Brne, Chieti a naposledy v FC Turín. "Pokiaľ ide o tohto talianskeho stopéra, v súčasnosti je v našom klube na skúške," ozrejmil krátko kouč žilinského mužstva Adrián Guľa prítomnosť vysokého zadáka z Apeninského polostrova.

Hanzela skúša Dukla Praha

Slovenský futbalista Ľuboš Hanzel absolvuje v najbližších dňoch skúšku v českom klube FK Dukla Praha. Dvadsaťšesťročný bývalý reprezentant najčastejšie hrajúci na poste ľavého obrancu sa pripojil k pražskému mužstvu na jeho sústredení na Cypre. Informovala oficiálna internetová stránka Dukly Praha.

Hanzel naposledy pôsobil v arménskom klube FC Banants Jerevan. Momentálne je bývalý hráč Spartaka Trnava, Senca, Schalke 04 Gelsenkirchen a Jagiellonie Bialystok voľným hráčom.

Hummels sa zranil

Futbalista Borussie Dortmund Mats Hummels bude opäť mimo hry. Približne na dva týždne ho vyradilo nové zranenie členka, v stredu to oznámil tímový lekár Markus Braun.

Dvadsaťpäťročný obranca sa zranil v utorňajšom prípravnom zápase proti Fortune Düsseldorf.

Hummelsovi sa lepí smola na päty. V novembri si privodil nepríjemné zranenie členka v prípravnom medzištátnom stretnutí medzi Nemeckom a Anglickom. Do súťažného kolotoča sa vrátil iba v piatok v dueli s Eintrachtom Braunschweig. Informovala agentúra dpa.

Gomes opäť trénuje

Futbalista talianskeho ACF Fiorentina Mario Gomez po zranení kolena opäť trénuje. Informuje o tom agentúra AP.

Po tom, čo sa nemecký reprezentant po päťmesačnej pauze znova pripojil k spoluhráčom, neodpustil si vtipný komentár: "Ahojte, volám sa Mario a som útočník!"

Gomez si poškodil kolenné väzy 15. septembra v zápase proti Cagliari. Dĺžka jeho absencie sa spočiatku odhadovala na približne šesť týždňov, ale pre komplikácie musel nedobrovoľne pauzovať podstatne dlhšie. Dvadsaťosemročný futbalista prestúpil do Fiorentiny v lete z Bayernu Mníchov za asi 20 miliónov eur.

Senica cestuje do Turecka

V stredu podvečer odcestovali futbalisti FK Senica z viedenského letiska Schwechat do Turecka, kde v prajnejších klimatických podmienkach budú pokračovať v zimnej príprave na jarnú časť Corgoň ligy 2013/2014.

Vo výprave je 22 hráčov a osem členov realizačného tímu. V rámci desaťdňového herného sústredenia odohrajú zverenci trénera Eduarda Pagáča tri prípravné duely.

"Čaká na nás ruské mužstvo Kubaň Krasnodar, ukrajinský tím Volyň Luck a maďarský klub Paksi. Myslím si, že všetky zápasy budú kvalitné. Turecko je príjemná zmena," uviedol na klubovom webe Pagáč.

"Budeme bývať v rovnakom hoteli ako minule. Ideme do známeho prostredia," poznamenal pre fksenica.eu športový riaditeľ klubu Dušan Vrťo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Futbalové prestupy: Streda 5.2. V Žiline chcú Jurča a skúšaju Taliana Miglioriniho