Slovenky čakali na gól vyše štrnásť hodín. Duel v Senci museli prerušiť

Radosť kapitánky Dominiky Škorvánkovej a strelkyne gólu Patrície Hmírovej.
Radosť kapitánky Dominiky Škorvánkovej a strelkyne gólu Patrície Hmírovej. (Autor: TASR)
Sportnet|26. sep 2023 o 20:30

Hetrikom sa zaskvela Patrícia Hmírová.

Liga národov - B-divízia, 2. skupina

Slovensko - Chorvátsko 4:0 (2:0)

Góly: 24., 60. a 73. Hmírová, 34. Morávková

ČK: 45.+1 Lemešová (Slovensko) po druhej žltej karte

Zostava SR: Korenčiová - Lemešová, Fischerová, Košíková, Vojteková (71. Horvathová) - Maťavková, Škorvánková (81. Žemberyová), Šurnovská, Hmírová (90.+1. Vredíková) - Morávková (81. Semanová), Mikolajová (46. Mudráková)

SENEC. Slovenské futbalové reprezentantky zvíťazili v Senci vo svojom druhom zápase Ligy národov nad Chorvátskom jednoznačne 4:0.

Po prehre 0:4 vo Fínsku si napravili reputáciu najmä vďaka hetriku Patrície Hmírovej. Okrem nej skórovala ešte aj Tamara Morávková.

Základná jedenástka Slovenska pred zápasom Ligy národov.
Patrícia Hmírová strieľa prvý gól v zápase proti Chorvátsku.
Radosť slovenských futbalistiek po strelení gólu v zápase Ligy národov.
Slovenská futbalistka Patrícia Hmírová v súboji o loptu.
Slovenská futbalistka Tamara Morávková v gólovej akcii v zápase Ligy národov.
Kapitánka Slovenska Dominika Škorvánková v zápase proti Chorvátsku.
Radosť kapitánky Dominiky Škorvánkovej a strelkyne gólu Patrície Hmírovej.
Výpadok osvetlenia počas zápasu Ligy národov žien Slovensko - Chorvátsko.

Slovenky predtým v deviatich zápasoch nestrelili ani gól. Prvý zásah Hmírovej tak ukončil priam nekonečné 845-minútové čakanie na gól.

"Za klub som hetrik už strelila, no v reprezentácii ešte nikdy. Som veľmi šťastná. Tieto góly by som chcela venovať celému tímu, pretože veľmi dlho sme na ne čakali," povedala hrdinka zápasu pre JOJ Šport.

VIDEO: Patrícia Hmírová hodnotí zápas Slovensko - Chorvátsko

Záver duelu ovplyvnil kuriózny moment. Pre výpadok elektrickej energie bol zápas na niekoľko minút prerušený a následne sa dohrával od 84. minúty.

Slovenky to však zvládli, rovnako ako aj celý druhý polčas, ktorý hrali v početnom oslabení. Po druhej žltej karte bola vylúčená Diana Lemešová.

"Úprimne, ešte neverím tomu, že bez jednej hráčky sme vyhrali 4:0. Veľmi sa tomu teším. Toto sme potrebovali," povedal tréner Peter Kopúň.

V druhom zápase 2. skupiny B-divízie potvrdili úlohu favoritiek Fínky a po najtesnejšom víťazstve 1:0 nad Rumunskom vedú tabuľku.

Hlasy po zápase

Peter Kopúň, tréner SR: "Dievčatá odviedli neskutočnú robotu. Šli sme za gólom, za víťazstvom už pred výkopom. Teší ma, že sme získali tri body, že sme dorovnali skóre. Ten čas bez streleného gólu bol dlhý, omínal nás, teraz sme tú sériu pretrhli, ukončili, zmazali. Vo všetkom sme boli lepšie ako súperky, v každej činnosti. Keď vypadlo svetlo, hovoril som si, že musíme byť stále v plnej koncentrácii, že keď sa rozsvieti, nesmieme vypadnúť „z okna.“ Potešili sme ľudí, potešili sme samých seba, po zápase sa tlieskalo a my sme všetci cítili väzbu, spojenie medzi nami.“

/zdroj: futbalsfz.sk/

Tabuľka 2. skupiny v B-divízii

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenky čakali na gól vyše štrnásť hodín. Duel v Senci museli prerušiť