Infarktový záver Manchestru United, novým hrdinom tímu je 18-ročný mladík

Kobbie Mainoo sa teší po strelení víťazného gólu.
Kobbie Mainoo sa teší po strelení víťazného gólu. (Autor: TASR/PA via AP)
SITA|2. feb 2024 o 13:31

Anglický stredopoliar strelil svoj premiérový gól v Premier League.

MANCHESTER. Klub Manchester United v anglickej futbalovej Premier League získal vo štvrtok cenné tri body zo zápasu na pôde Wolverhampton, na ktoré sa však poriadne nadrel.

"Červení diabli" viedli na štadióne Molineux 2:0 aj 3:1, no keď v piatej minúte nadstavenia druhého polčasu vyrovnal na 3:3 domáci Pedro Neto, zdalo sa, že príde k deľbe bodov.

Duel však pokračoval a triumf hostí zariadil iba 18-ročný Kobbie Mainoo premiérovým zásahom v najvyššej anglickej futbalovej súťaži.

VIDEO: Zostrih zápasu Wolverhampton - Manchester United

"Splnil sa mi sen. Museli sme zvíťaziť a ja som napokon rozhodol v úplnom závere.

Ešte stále to spracovávam, ako keby som sníval," komentoval po súboji mladý stredopoliar a pokračoval: "Už hrať v Premier League za klub, v ktorom som vyrástol, bolo úžasné. Teraz je to o tom, že túžim víťaziť." Mainoo je odchovanec akadémie Manchestru United.

"Je to veľký talent. Videl som ho hrať za tím do 18 rokov a vravel si, že raz isto bude hrať v prvom tíme," povedal na adresu mladého spoluhráča portugalský kapitán United Bruno Fernandes.

Manchester United je v tabuľke Premier League na siedmej priečke a iba bod ho delí od 6. pozície West Hamu United.

Za miestami v pohárovej Európe však zverenci holandského trénera Erika ten Haga zaostávajú výraznejšie. Štvrtý Tottenham aj piata Aston Villa majú na "diablov" náskok osem bodov.

Tabuľka Premier League

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Infarktový záver Manchestru United, novým hrdinom tímu je 18-ročný mladík